Κωνσταντίνος Λοΐζου

Πρόεδρος

Ο Κωνσταντίνος Λοΐζου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λευκωσία και έχει καταγωγή από την κατεχόμενη Μόρφου και Κερύνεια. Είναι κάτοχος ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου στην Χημική Μηχανική από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για το οποίο πλέον δουλεύει ως ερευνητής.

Ασχολείται ενεργά με τον τομέα της Νεολαίας από το 2017 τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Τη σεζόν 2020 – 2021 διετέλεσε ως Αντιπρόεδρος στην Οργάνωση Student Association For International Affairs στην Ελλάδα και τον Ιούλιο του 2023 εκλέγηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Cyprus Youth DiplomaCY ως Γενικός Γραμματέας, για τη διετία 2023 – 2025.

Συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου από το 2019 σε πλειάδα προγραμμάτων. Μερικά από αυτά είναι, το πρόγραμμα Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, στο οποίο πλέον είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής από τον καλοκαίρι του 2023 και τον Ευρωπαϊκό Διάλογο με την Νεολαία, μέσω του οποίου έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Κύπρο ως Εκπρόσωπος Νεολαίας στη Σουηδία και στην Ισπανία κατά την διάρκεια του 9ου και 10ου κύκλου αντίστοιχα.

Χαρακτηρίζεται από αντικειμενικότητα, πνεύμα συνεργασίας και αποφασιστικότητα. Στον ελεύθερο του χρόνο καταπιάνεται με θέματα όπως, ενδυνάμωση της φωνής της νεολαίας, σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, διεθνείς σχέσεις, προστασίας του περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης.

Μία από τις προτεραιότητές του είναι η προώθηση της ειρήνης και της φιλίας σε όλο το νησί, συμβάλλοντας στην επίτευξη μιας ενωμένης Κύπρου.

FOLLOW ME