Με χαρά ανακοινώνουμε ότι η Χριστιάνα Ξενοφώντος έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, εκπροσωπώντας το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (Συ.Ν.Κ.).  Η εκλογή της πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου στα Τίρανα (Αλβανία), κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου διεκδικεί τέτοια θέση και κατ’ επέκταση η πρώτη φορά που Κύπρια εκπροσωπεί τη νεολαία της Κύπρου από τη θέση της Αντιπροεδρίας.

Η Χριστιάνα εκπροσωπεί ήδη το ΣυΝΚ και τη νεολαία της Κύπρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία δύο χρόνια, ούσα Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, με βασικό χαρτοφυλάκιο τη «Συμμετοχή των Νέων». Κατά τη διάρκεια της διετούς της θητείας συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση των οργανώσεων μελών του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας αλλά και στη χάραξη πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εθνικό επίπεδο για την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων.

Μέσω της ενεργού της δράσης, το Συ.Ν.Κ. αποτελεί έναν εκ των στενότερων συνεργατών του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας με αποτέλεσμα νέοι και νέες από όλη την Κύπρο να συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα όπως «The 25%», «Level-up! Festival» και «Policy Dialogues with the Commissioners».

Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και την Επιτροπή Εργασίας της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων κατάφερε να θέσει ενώπιον του Κυπριακού Κοινοβουλίου το ζήτημα της αμισθί πρακτικής άσκησης.

Η Χριστιάνα ανήκει στο χώρο της νεολαίας τα τελευταία 10 χρόνια. Ανάμεσα σε άλλους ρόλους, εργάστηκε και ως Λειτουργός Πολιτικής & Προγραμμάτων στο ΣυΝΚ ενώ το 2019-2020 διετέλεσε ως Αντιπρόεδρος Α’. Το 2018-2020 υπηρέτησε το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας ως εκλεγμένο μέλος του Συμβουλευτικού του Οργάνου για Αιτήσεις Ένταξης. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως Κοινοβουλευτική Συνεργάτιδα.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Χριστιάνα θα συνεχίσει να υπηρετεί τη νεολαία με την ίδια συνέπεια και αφοσίωση και από τη θέση της Αντιπροέδρου, ενώ η παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας ενισχύει τόσο το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, όσο και τη νεολαία του τόπου μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Χριστιάνα, αλλά και για να επικοινωνήσετε μαζί της εδώ: https://linktr.ee/ChristianaXen

#Together4YouthRights