Πώς μπορούμε να συμβάλουμε στη δημιουργία μίας πιο δίκαιης κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς; Αν ονειρεύεσαι ένα καλύτερο μέλλον για εσένα και όλους τους νέους και όλες τις νέες της Ευρώπης, τότε δεν έχεις παρά να συμμετάσχεις στον Διάλογο της ΕΕ με τη Νεολαία  και να μοιραστείς τις σκέψεις σου! 

Απάντησε στην online έρευνα, στο πλαίσιο του «10ου κύκλου του Ευρωπαϊκού Διαλόγου με τη Νεολαία: Xρειαζόμαστε τη Νεολαία!» και κέρδισε ένα από τα 2 vouchers των €200 για αεροπορικά εισιτήρια σε ευρωπαϊκή χώρα της επιλογής σου από το LOVE iSLAND TRAVEL

1. Πώς να συμμετάσχεις; 

Η συμμετοχή στην έρευνα για τη νεολαία είναι πολύ απλή: 

  • Μπαίνεις στη σελίδα της έρευνας ΕΔΩ 
  • Απαντάς στο ερωτηματολόγιο 
  • Συμπληρώνεις τα στοιχεία σου και αυτομάτως, μπαίνεις στην κλήρωση για να κερδίσεις ένα από τα 2 vouchers €200 για αεροπορικά εισιτήρια σε χώρα της Ευρώπης! 

Η έρευνα είναι διαθέσιμη σε 3 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά & τουρκικά) και διαρκεί μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2024. Οι νικητές θα ανακοινωθούν από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2024.  

Απάντησε τώρα στην έρευνα & διεκδίκησε 2 x €200 voucher για ταξίδι στην Ευρώπη ΕΔΩ  

2. Η συμμετοχή σου είναι πολύ σημαντική! 

Η έρευνα διεξάγεται στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης του 10ου κύκλου Διαλόγου της ΕΕ με τη Νεολαία, η οποία έχει ως στόχο να συγκεντρώσει και να κατανοήσει τις απόψειςτων νέων της Κύπρου σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Στόχο Νεολαίας #3 Κοινωνίες Χωρίς Αποκλεισμούς. 

Απώτερος στόχος είναι η διαμόρφωση πολιτικών που να στοχεύουν στην διασφάλιση της συμπερίληψης και της ένταξης όλων των νέων στην κοινωνία. Η κοινωνική θέση των νέων έχει επηρεαστεί από τις συνεχόμενες παγκόσμιες κρίσεις, όπως η πανδημία Covid-19, η κλιματική κρίση, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και ο επακόλουθος κοινωνικός και οικονομικός αντίκτυπός της στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, μεταξύ άλλων.  

Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια, οι νέοι και οι νέες Ευρωπαίοι/ες διαπίστωσαν τις ακόλουθες προκλήσεις: διαρκής φτώχεια, κοινωνικό αποκλεισμό των μειονοτήτων και ευάλωτων νέων, προβλήματα υγείας (όπως η πανδημία COVID και προβλήματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία), πρόσβαση σε ποιοτική απασχόληση και κατάρτιση, η κλιματική κρίση, ειρήνη και ασφάλεια, μεταναστευτικές ροές (και η συναφή κατανομή πόρων) και χρήση νέων τεχνολογιών (συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης).  

Είναι επομένως αδήριτη ανάγκη η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και της συνοχής ώστε να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών κοινωνιών και των νέων, ιδίως των νέων με λιγότερες ευκαιρίες.   

Σκοπός του ερωτηματολογίου είναι να προσεγγίσει όσους περισσότερους νέους και νέες, μεταξύ άλλων άτομα που ανήκουν σε μειονότητες, ζουν σε αγροτικές περιοχές, άτομα με αναπηρία, άτομα που προέρχονται από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, σε μία προσπάθεια να δοθεί στη νεολαία η ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά και να συνεισφέρει στον διάλογο για τη «διασφάλιση της ένταξης όλων των νέων στην κοινωνία», χωρίς αποκλεισμούς, σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο www.eydcyprus.eu και στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 22878316. 

Συμπλήρωσε τώρα το ερωτηματολόγιο και διεκδίκησε ένα από τα 2 vouchers των €200 για ταξίδι σε χώρα της Ευρώπης!