Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 19η Γενική και Εκλογική Συνέλευση Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (Συ.Ν.Κ.), η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο Λευκωσίας.

Την Ετήσια Γενική Συνέλευση χαιρέτησαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο κ. Μάριος Επαμεινώνδας – Λειτουργός Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού Α’,  εκ  μέρους της Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, και η κα. Χριστιάνα Ξενοφώντος – Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας.

Κατά την διάρκεια του δεύτερου μέρους της Γενικής Συνέλευσης έγινε παρουσίαση και απολογισμός δράσης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου για τα έτη 2022-2023 όπως επίσης και παρουσίαση της Δράσης της Ομάδας Εκπαιδευτών του Συ.Ν.Κ. Περαιτέρω διεξήχθη συζήτηση, έγκριση και ψήφιση για: τον απολογισμό δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου για τα έτη 2022-2023, τον οικονομικό απολογισμό για τα έτη 2022-2023, και Έγκριση Προϋπολογισμού 2023-2024 όπως επίσης συζήτηση, έγκριση και ψήφιση των εγγράφων πολιτικής του Συ.Ν.Κ.

Εγκρίθηκαν και πλέον αποτελούν επίσημη θέση του Συ.Ν.Κ. τα Έγγραφα Πολιτικής που αφορούν:

  • ‘Ρατσισμός – Ξενοφοβία -Νεοφασισμός’.
  • Στεγαστικό Πρόβλημα των Νέων’.
  • ‘Θεσμοθέτηση ΣυΝΚ’. 
  • ‘Συμμετοχή των Νέων στις Εκλογικές Διαδικασίας’.

Επίσης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε παρουσίαση της Δράσης του Συμβουλευτικού Οργάνου για Αιτήσεις Ένταξης (ΣΟΑΕ) και αναφορικά με τις αιτήσεις ένταξης, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης υπερψήφισαν την ένταξη της οργάνωσης ‘Ένα Εμείς’ ως Συνδεδεμένο Μέλος.

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με τις εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την διετία 2024-2025 η οποία αρχίζει από την 01/01/2024.

Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Λοΐζου (Cyprus Youth Diplomacy)
Αντιπρόεδρος Ά: Αντώνης Ταμπούρας (ΝΕΔΗΚ)
Αντιπρόεδρος ́Β: Μαρία Δίπλαρου (Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού)

Μέλη από τον Πυλώνα των Θεματικών ΜΚΟ:
Λητώ Ζυμαρίδη (JCI Cyprus)
Στέλιος Πολυδώρου (Νεολαία ΣΕΚ)
Μίκης Σαββόπουλος (Σώμα Προσκόπων Κύπρου)

Μέλη από τον Πυλώνα των Κομματικών Οργανώσεων Μελών: 
Γαβριήλ Ευστρατίου (ΝΕΔΗΣΥ)
Αναστασία Σοφοκλέους (Νεολαία ΕΔΕΚ)
Κυριάκος Χριστοδούλου (ΕΔΟΝ)

#ForYOUthRights!