Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου στέκεται δίπλα στην Accept – LGBTI Cyprus

  • Φεβρουάριος 23, 2023
960 617 Cyprus Youth Council
☂️ Ως Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου καταδικάζουμε απερίφραστα την χθεσινή επίθεση που έγινε στην προγραμματισμένη εκδήλωση της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ σε συνεργασία με την οργάνωση-μέλος μας ACCEPT-ΛΟΑΤΙ ΚΥΠΡΟΥ με θέμα την ΛΟΑΤΙ κοινότητα.
‍♀️Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση σε καμιά δημοκρατία, σε κανένα δημόσιο χώρο, σε καμιά κοινωνία και δη σε ένα χώρο όπως η πανεπιστημιακή κοινότητα. Όλοι οι νέοι/νέες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και ελεύθεροι/ελεύθερες να εκφραστούν, σε οποιοδήποτε περιβάλλον.
️‍ Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου στέκεται δίπλα στην Accept – LGBTI Cyprus / ACCEPT-ΛΟΑΤΙ ΚΥΠΡΟΥ, για μια κοινωνία που προωθεί και υποστηρίζει τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην διαφορετικότητα ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και έκφρασης φύλου, εθνικότητας, θρησκείας, ηλικίας, ή άλλου γνωρίσματος.
✊Διεκδικούμε δυναμικά την αποδοχή, την αλληλοαποδοχή και την ισότητα, εναρμονίζοντας σε ισότιμη βάση την κυπριακή κοινωνία, για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.
.Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτα σε ένα δημοκρατικό κράτος που παλεύει και στηρίζει το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή.