Το Συ.Ν.Κ. στο EYE2020: “Ε.Ε., Νεολαία και Περίοδοι Κρίσεων”

  • Μάιος 15, 2020
762 438 Cyprus Youth Council

Η φυσική μας παρουσία στη Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας (EYE2020) μπορεί να ακυρώθηκε όμως το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου θα είναι στο φετινό EYE!

Αυτή τη Δευτέρα, 18 Μάϊου, 14:00 (ώρα Κύπρου), συνδεθείτε μαζί μας για μια διαδικτυακή συζήτηση, στα πλαίσια του EYE Online.

Το θέμα της συζήτησης θα είναι «Ε.Ε., Νεολαία και Περίοδοι Κρίσεων», βασισμένο πάνω στην εξελισσόμενη πανδημία του κορωνοϊού.

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν η κα. Susanne Conze, Εκπρόσωπος του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού της Ε.Ε., ο κ. Benjamin Günther, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας και η κα. Yasmine Ouirhrane, Νεαρή Ευρωπαία για το 2019 και ιδρύτρια του podcast We Belong.

Θα συζητήσουμε για το πως Ε.Ε. χειρίστηκε περιόδους κρίσεων στο παρελθόν και για το πως επηρεάζεται η Ευρωπαϊκή ταυτότητα κατά τη διάρκεια μεγάλων κρίσεων. Ο στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι νέοι για το πως διαμορφώθηκαν πολιτικές για τη νεολαία λόγω κρίσεων (π.χ. Youth Guarantee), αλλά και για ευκαιρίες που πιθανόν να προκύψουν στο μέλλον.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και θα μεταδίδεται ζωντανά στο Facebook μέσω της σελίδας του European Youth Event. Νέοι και νέες από όλη την Ευρώπη θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους ομιλητές και να θέσουν τις απορίες τους.

Τη συζήτηση θα συντονίζει η Αντιπρόεδρος Α’ του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, κα. Χριστιάνα Ξενοφώντος.