Συνάντηση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου με το Δημοκρατικό Κόμμα.

  • Σεπτέμβριος 20, 2022
1024 591 Cyprus Youth Council
📣Στο πλαίσιο της εκστρατείας γνωριμίας του νέου Δ.Σ. του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου με τα πολιτικά κόμματα, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δημοκρατικό Κόμμα
❗Στη συνάντηση με το Δημοκρατικό Κόμμα παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Νεολαία Δημοκρατικού Κόμματος – ΝΕΔΗΚ Μάριος Μούγης.
❗Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους του Δ.Σ. του ΣυΝΚ ήταν η Αντιπρόεδρος Α’ Παντελίτσα Ευαγόρου, ο Αντιπρόεδρος Β’ Πέτρος Κούκος, ο Γραμματέας Οικονομικών Κυριάκος Μαυρίδης, ο Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων Γαβρίλης Ευστρατίου και ο Γραμματέας Ανάπτυξης Προγραμμάτων Αντώνης Ταμπούρας.
🗣Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ο ρόλος, η αποστολή και οι αρμοδιότητες του ΣυΝΚ, καθώς και η έντονη δικοινοτική δράση του οργανισμού και τονίστηκε η σημαντικότητα των ενεργειών αυτών καθώς και ο ρόλος του ΣυΝΚ ως η ομπρέλα εκπροσώπησης των οργανώσεων νεολαίας από όλες τις κοινότητες.
🗣Συζητήθηκε το έργο της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων (ΒτΝΑ) και τονίστηκε η σημαντικότητα του προγράμματος ως το πρόγραμμα που δίνει βήμα στη νεολαία για συμμετοχή στα κοινά και στην πολιτική ζωή του τόπου μας.
🗣Επιπλέον συζητήθηκε η κατάργηση της αμισθί πρακτικής άσκησης και τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα εκ μέρους ΣυΝΚ, καθώς και ποια βήματα έγιναν εκ μέρους της ΒτΝΑ. Τέλος εκφράστηκε εκ μέρους του ΣυΝΚ η ανάγκη για αύξηση του κονδυλίου που αφορά στη Νεολαία στην Κύπρο καθώς και η επερχόμενη εκστρατεία για τις Προεδρικές Εκλογές που ετοιμάζει το ΣυΝΚ.
ℹ️Στο πλαίσιο της γνωριμίας του νέου ΔΣ του ΣυΝΚ με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων έχει σταλεί επιστολή σε όλα τα πολιτικά κόμματα των οποίων οι νεολαίες είναι μέλη μας και έχουν ήδη προγραμματιστεί οι επόμενες συναντήσεις.