Συνάντηση Συ.Ν.Κ. – ΑΚΕΛ στο πλαίσιο της εκστρατείας #ΓίνεΗΑλλαγή

 • Αύγουστος 5, 2020
1024 768 Cyprus Youth Council

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (Συ.Ν.Κ.) ξεκίνησε σήμερα (05/08) την εκστρατεία #ΓίνεΗΑλλαγή με μια συνάντηση με το ΑΚΕΛ.

Μέσω της εκστρατείας, το ΣυΝ.Κ. θέλει να ενημερώσει τους νέους σχετικά με τα οφέλη της συμμετοχής τους στα κοινά, με στόχους την εγγραφή περισσότερων νέων στους εκλογικούς καταλόγους και την μείωση της νεανικής αποχής από τις κάλπες.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης συζητήθηκαν:

 • Τρόποι με τους οποίους το Συ.Ν.Κ. μπορεί να συνεργαστεί με τα πολιτικά κόμματα για να κινητοποιήσουν τη νεολαία να συμμετέχει στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, αλλά και να διευκολύνει την πρόσβαση τους σε αυτές
 • Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος εγγραφής των νέων στους εκλογικούς καταλόγους
 • Ζητήματα εργασιακών δικαιωμάτων των νέων
 • Ο ρόλος του Συ.Ν.Κ ως φορέας χάραξης πολιτικής και εκπροσώπου των οργανωμένων συνόλων νεολαίας στην πολιτεία
 • Το στρατηγικό πλάνο του Δ.Σ. του Συ.Ν.Κ. για τη διετία 2020-2021
  • Το ΣυΝ.Κ. επίσης εξέφρασε την επιθυμία όπως προσκαλείται στις συζητήσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών για θέματα και νομοσχέδια που αφορούν τους νέους και τις οργανώσεις νεολαίας.

   Εκ μέρους του ΑΚΕΛ παρευρέθηκαν στη συνάντηση ο Γ.Γ. του κόμματος κ. Άντρος Κυπριανού και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κ. Χάρης Καράμανος.

   Το Συ.Ν.Κ. εκπροσώπησαν οι: Αντώνης Κουρράς – Πρόεδρος, η Χριστιάνα Ξενοφώντος -Αντιπρόεδρος Α’ και η Δέσποινα Παναγιώτου – Γενική Γραμματέας.

   Στο πλαίσιο της εκστρατείας, το Συ.Ν.Κ. θα επιδιώξει να συναντηθεί με όλα τα πολιτικά κόμματα των οποίων οι νεολαίες είναι μέλη του, και θα τρέξει δράσεις για ευαισθητοποίηση της νεολαίας και προώθηση της συμμετοχής της στα κοινά.