Συνάντηση με Ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά

  • Οκτώβριος 15, 2020
1024 576 Cyprus Youth Council

Σήμερα πραγματοποιήσαμε διαδικτυακή συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά, με στόχο την γνωριμία μας και για την προώθηση της υποψηφιότητας της Κύπρου στις επερχόμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάσαμε το έργο μας ως εθνικό συμβούλιο νεολαίας της χώρας, καθώς και διάφορα προγράμματα που τρέχουμε όπως ο Ευρωπαϊκός Διάλογος με τους Νέους και τη Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων.

Επίσης, εστιάσαμε στις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που προκάλεσε η κρίση στη νεολαία.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας, 1 στους 6 νέους έχει χάσει την δουλεία του λόγω της πανδημίας, ενώ 1 στους 2 νέους αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης.

Συζητήσαμε ακόμη για:

·         Τα οφέλη της συμμετοχής στην Ε.Ε.

·         Την ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας της νεολαίας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων

·         Πιθανούς τρόπους συνεργασίας μας για προώθηση νομοθετικών αλλαγών στο Ευρωκοινοβούλιο για θέματα νεολαίας

Τέλος, παρουσιάσαμε τις προτεραιότητες της υποψηφιότητας μας στις επερχόμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας (20-22/11) και ζητήσαμε τη στήριξη του κ. Φουρλά στην προσπάθεια μας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την υποψηφιότητα μας εδώ – christianaxenofontos.com

Ευχαριστούμε τον κ. Φουρλά και τη συνεργάτιδα του κα. Σαββίδου για την αποδοχή της πρόσκλησης μας για συνάντηση και την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε.