Πραγματοποιήθηκε η τρίτη εκ των έξι διαδικτυακών συζητήσεων με υποψήφιους/υποψήφιες βουλευτές/βουλεύτριες, με θέμα το Κυπριακό

  • Μάιος 12, 2021
1024 536 Cyprus Youth Council

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 11/05/2021 και ώρα 18:30 η τρίτη εκ των έξι διαδικτυακών συζητήσεων με υποψήφιους/υποψήφιες βουλευτές/βουλεύτριες, τις οποίες διοργανώνει το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου στο πλαίσιο της εκστρατείας #ΓίνεΗΑλλαγή*, με θέμα το Κυπριακό. Στη συζήτηση έλαβαν μέρος οι:

 

  • Κούλας Σεβήρος (ΑΚΕΛ)
  • Μάριος Πουλλικκάς (ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ)
  • Βασίλης Ελευθερίου (ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΙΑΣ)
  • Χριστίνα Χατζησωτηρίου (ΔΗΣΥ)
  • Γιώργος Ηλιάδης (ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ)
  • Χριστόφορος Τριανταφύλλου (ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ)

 

Κάθε υποψήφιος/υποψήφια είχε την δυνατότητα να απαντήσει τις θέσεις του/της στις ερωτήσεις σχετικές με το Κυπριακό.

 

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες αναφέρθηκαν στην πολιτική ισότητα και την ενδυνάμωση της κουλτούρας της ειρήνης ανάμεσα στις κοινότητες της Κύπρου, και κυρίως ανάμεσα στους νέους. Αναφέρθηκαν στο βασικό δίλημμα μεταξύ ομοσπονδίας ή διχοτόμησης και σχολίασαν αν η  άτυπη διάσκεψη της Γενεύης θεωρείται επιτυχία ή ναυάγιο.

 

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία δεν μπορούν οι συνομιλίες να παρεκκλίνουν των ψηφισμάτων των  Ηνωμένων Εθνών και ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής αλλά συνάμα είναι και πρόβλημα αποκατάστασης των σχέσεων των δυο κοινοτήτων.

 

Ακολούθως κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που συλλέχθηκαν μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Sli.do απευθείας από τους νέους/νέες.

 

Η συζήτηση αναμεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook live, και μπορείτε να βρείτε το βίντεο εδώ: https://bit.ly/3fgkQYH

 

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, ως η επίσημη πλατφόρμα εκπροσώπησης των νέων στην Κύπρο, στην προσπάθεια μας να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση της συμμετοχής των νέων στα κοινά όπως επίσης και στην προσέλκυση περισσότερων νέων στις εκλογικές διαδικασίες και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, συνεχίζει τις διαδικτυακές συζητήσεις με τις ακόλουθες θεματικές:

 

  • Διαφθορά –  13/05/21
  • Ισότητα των φύλων  LGBTQI+ Rights – 18/05/21
  • Παιδεία & Πολιτισμός – 20/05/21

 

Οι Συζητήσεις είναι ανοικτές προς όλους και θα αναμεταδίδονται μέσω Facebook live στη σελίδα του Συ.Ν.Κ.  Υπενθυμίζεστε ότι μπορούν να υποβληθούν ερωτήσεις προς τους/τις υποψήφιους/ιες βουλευτές/τριες μέσω της ιστοσελίδας www.sli.do  και με τη χρήση του κωδικού #ParliamentaryElections2021.

 

*Η εκστρατεία #ΓίνεΗΑλλαγή του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου η οποία τρέχει στο πλαίσιο των Βουλευτικών Εκλογών 2021, έχει ως στόχους την εγγραφή περισσότερων νέων στους εκλογικούς καταλόγους και την μείωση της νεανικής αποχής από τις κάλπες.