Πραγματοποιήθηκε η τέταρτη εκ των έξι Διαδικτυακών Συζητήσεων με Υποψήφιους/Υποψήφιες Βουλευτές/Βουλεύτριες, Με Θέμα Διαφθορά

  • Μάιος 14, 2021
1024 536 Cyprus Youth Council

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 13/05/2021 και ώρα 18:30 η τέταρτη εκ των έξι διαδικτυακών συζητήσεων με υποψήφιους/υποψήφιες βουλευτές/βουλεύτριες, τις οποίες διοργανώνει το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου στο πλαίσιο της εκστρατείας #ΓίνεΗΑλλαγή*, με θέμα τη Διαφθορα. Στη συζήτηση έλαβαν μέρος οι:

 

ΑΚΕΛ) Τσαλακού Γεωργία

(ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ) Aλέξιος Κωνσταντίνου

(ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΙΑΣ) Μάριος Φιλίππου

(ΕΔΕΚ) Νικόλας Χρίστου

(ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ) Ορέστης Μάτσας

(ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ) Μιχάλης Χρίστου Κίττος

Κάθε υποψήφιος/υποψήφια είχε την δυνατότητα να απαντήσει, με αρχική τοποθέτηση δύο λεπτών, τις θέσεις του/της στις ερωτήσεις σχετικές με τη Διαφθορά.

 

Οι υποψήφιοι και η υποψήφια δήλωσαν πως για να θεωρήσουμε ότι η αρχή́ διερεύνησης βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση διερεύνησης κατά́ της διαφθοράς είναι απαραίτητη σύσταση ανεξάρτητης αρχής διερεύνησης. Σχολίασαν πώς το επίπεδο διαφθοράς περιορίζει την ευημερία και οικονομική́ ανάπτυξη της Κύπρου γιατί μέσω αυτής δημιουργείτε κλίμα ανασφάλειας, κάτι το οποίο υπονομεύει τις ξένες επενδύσεις και την βιωσιμότητα των κρατικών προϋπολογισμών. Τόνισαν επίσης ότι η διαφθορά πλήττει την αξιοπιστία του κράτους και είναι ουσιαστικός λόγος που μένει στάσιμη η κυπριακή κοινωνία, καθώς οι πολίτες βλέπουν να επιβραβεύεται η διαπλοκή αντί να επιβραβεύεται η δημιουργικότητα, η εργασία και η εντιμότητα. Τα παραπάνω επίσης σημαντικούς λόγους απαξίωσης των νέων προς την πολιτική και τους πολιτικούς του τόπου.

 

Ακολούθως κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που συλλέχθηκαν μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Sli.do απευθείας από τους νέους/νέες.

 

Η συζήτηση αναμεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook live, και μπορείτε να βρείτε το βίντεο εδώ:

https://bit.ly/3w8xwr9

 

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, ως η επίσημη πλατφόρμα εκπροσώπησης των νέων στην Κύπρο, στην προσπάθεια μας να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση της συμμετοχής των νέων στα κοινά όπως επίσης και στην προσέλκυση περισσότερων νέων στις εκλογικές διαδικασίες και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, συνεχίζει τις διαδικτυακές συζητήσεις με τις ακόλουθες θεματικές:

 

  • Ισότητα των φύλων & LGBTQI+ Rights – 18/05/21
  • Παιδεία & Πολιτισμός – 20/05/21

 

Οι Συζητήσεις είναι ανοικτές προς όλους και θα αναμεταδίδονται μέσω Facebook live στη σελίδα του Συ.Ν.Κ.  Υπενθυμίζεστε ότι μπορούν να υποβληθούν ερωτήσεις προς τους/τις υποψήφιους/ιες βουλευτές/τριες μέσω της ιστοσελίδας www.sli.do  και με τη χρήση του κωδικού #ParliamentaryElections2021.

 

*Η εκστρατεία #ΓίνεΗΑλλαγή του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου η οποία τρέχει στο πλαίσιο των Βουλευτικών Εκλογών 2021, έχει ως στόχους την εγγραφή περισσότερων νέων στους εκλογικούς καταλόγους και την μείωση της νεανικής αποχής από τις κάλπες.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]