Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκ των έξι διαδικτυακών συζητήσεων με υποψήφιους/υποψήφιες βουλευτές/βουλεύτριες, με θέμα το Περιβάλλον

  • Μάιος 7, 2021
755 395 Cyprus Youth Council

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 06/05/2021 και ώρα 18:30 η δεύτερη εκ των έξι διαδικτυακών συζητήσεων με υποψήφιους/υποψήφιες βουλευτές/βουλεύτριες, τις οποίες διοργανώνει το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου στο πλαίσιο της εκστρατείας #ΓίνεΗΑλλαγή*, με θέμα το Περιβάλλον. Στη συζήτηση έλαβαν μέρος οι:

 

  • Θωμάς Θωμά (ΑΚΕΛ)
  • Σάββας Κωνσταντινίδης (ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ)
  • Κυριακή Παπασοφόκλη (ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΙΑΣ)
  • Δήμος Γεωργιάδης (ΔΗΣΥ)
  • Νατάσα Ιωάννου (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών)

 

Κάθε υποψήφιος/υποψήφια είχε την δυνατότητα να απαντήσει, με αρχική τοποθέτηση τριών λεπτών, τις θέσεις του/της στις ερωτήσεις σχετικές με το Περιβάλλον.

 

Μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες αναφέρθηκαν σε θέματα όπως η ενίσχυση περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της Παιδείας, την εφαρμογή πράσινης οικονομίας με προγράμματα όπως το Sustainable Urban Plan και το Pay As You Throw, που στοχεύουν στην μείωση/διαχείριση αποβλήτων, ρύπων, την μείωση σπατάλης τροφίμων όπως και την ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών με βάση τις ανάγκες των πολιτών.

 

Αναφέρθηκαν σε δράσεις και προγράμματα όπως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και το Next Generation EU και στους τρόπους αξιοποίησης της από την Κύπρο. Σημαντικό είναι επίσης πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε έμφαση και στο ότι πλέον οι συζητήσεις δεν περιστρέφονται γύρω από την Κλιματική Αλλαγή αλλά μιλάμε για Κλιματική Κρίση και οι οποιεσδήποτε ενέργειες από τα κράτη πρέπει να αντανακλούν αυτές που λαμβάνονται σε περιόδους κρίσεων.

 

 

Ακολούθως κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που συλλεγήκαν μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Sli.do απευθείας από τους νέους/νέες.

 

Η συζήτηση αναμεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook live, και μπορείτε να βρείτε το βίντεο εδώ:

https://www.facebook.com/cyprusyouth/videos/231382722119961

 

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, ως η επίσημη πλατφόρμα εκπροσώπησης των νέων στην Κύπρο, στην προσπάθεια μας να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση της συμμετοχής των νέων στα κοινά όπως επίσης και στην προσέλκυση περισσότερων νέων στις εκλογικές διαδικασίες και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, συνεχίζει τις διαδικτυακές συζητήσεις με τις ακόλουθες θεματικές:

  • Κυπριακό – 11/05/21
  • Διαφθορά – 13/05/21
  • Ισότητα των φύλων & LGBTQI+ Rights – 18/05/21
  • Παιδεία & Πολιτισμός – 20/05/21

 

Οι Συζητήσεις είναι ανοικτές προς όλους και θα αναμεταδίδονται μέσω Facebook live στη σελίδα του Συ.Ν.Κ.  Υπενθυμίζεστε ότι μπορούν να υποβληθούν ερωτήσεις προς τους/τις υποψήφιους/ιες βουλευτές/τριες μέσω της ιστοσελίδας www.sli.do  και με τη χρήση του κωδικού #ParliamentaryElections2021.

 

*Η εκστρατεία #ΓίνεΗΑλλαγή του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου η οποία τρέχει στο πλαίσιο των Βουλευτικών Εκλογών 2021, έχει ως στόχους την εγγραφή περισσότερων νέων στους εκλογικούς καταλόγους και την μείωση της νεανικής αποχής από τις κάλπες.