Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2016: Νέοι και Αειφόρος Ανάπτυξη

  • Αύγουστος 12, 2016
1024 213 Cyprus Youth Council

#YouthDay / #Youth2030 / #GlobalGoals /#‎CYC ‪/ #forYouthRights

————————————————————————–

Η 12η Αυγούστου, ορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως η παγκόσμια ημέρα νεολαίας και αναφέρεται στους νέους όλου του πλανήτη και τα δικαιώματά τους. Το 1999, στο ψήφισμά των Ηνωμένων Εθνών 54/120, η Γενική Συνέλευση ανακήρυξε τη 12η Αυγούστου ως τη Διεθνή Ημέρα Νεολαίας, κατά την οποία γιορτάζεται ο πιο ισχυρός φορέας θετικής κοινωνικής και δημιουργικής αλλαγής: οι ΝΕΟΙ.

Σήμερα πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις ταυτόχρονα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και σε όλο τον κόσμο, με στόχο να αναγνωριστεί η σημαντικότητα της συμβολής της νεολαίας τόσο σε όλα τα κοινωνικά και πολιτικά επίπεδα, όσο και στην υλοποίηση της Ατζέντας του 2030 για την αειφόρο ανάπτυξη. Άλλωστε, η θεματική για το 2016 δίνει έμφαση στον ρόλο των νέων στην επίτευξη εξάλειψης της φτώχειας και στην επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης μέσω της βιώσιμης κατανάλωσης και παραγωγής.

Ως Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και με την πεποίθηση ότι η Νεολαία οφείλει να γιορτάζει και να γιορτάζεται καθημερινά, στοχεύουμε στο να καταστεί ο πυρήνας της κοινωνίας μας, δηλαδή οι νέοι του τόπου μας, πιο δημιουργικός και ταυτόχρονα πιο παραγωγικός. Οι Νέοι δεν είναι απλά το μέλλον, είναι ένα  παρόν γεμάτο όνειρα, στόχους, ιδέες, γνώση και θέληση. Υποχρέωση όλων μας είναι να τους δοθεί ο χώρος και ο χρόνος. Με τους Νέους, για τους Νέους.

 

Επίσημη ανακοίνωση Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας