ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2021

  • Αύγουστος 12, 2021
1024 1024 Cyprus Youth Council

Λευκωσία, 12 Αυγούστου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2021

 

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, ως η επίσημη πλατφόρμα εκπροσώπησης των οργανώσεων νεολαίας αλλά και της νεολαίας της Κύπρου γενικότερα, τιμά την Παγκόσμια ημέρα Νεολαίας. Η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας εορτάζεται στις 12 Αυγούστου κάθε χρόνο μετά από σχετικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 1999. Σκοπός είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι νέες σε όλο τον κόσμο αλλά και να δοθεί στη νεολαία χώρος ώστε να προωθηθεί η δράση και οι πρωτοβουλίες της με στόχο την ουσιαστική συμμετοχή  των νέων στην διαμόρφωση, χάραξη και υλοποίηση βιώσιμων πολιτικών.

 

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας για το 2021 έχει ορισθεί  από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως «Μετασχηματισμός των Συστημάτων Τροφίμων: Νεανική Καινοτομία για την Υγεία του Ανθρώπου και του Πλανήτη». Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στόχο έχει να προωθήσει τις καινοτόμες ιδέες και λύσεις των νέων για την επίλυση προκλήσεων που σχετίζονται με τα συστήματα τροφίμων, όπως η αντιμετώπιση των ανισοτήτων όσον αφορά στην επισιτιστική ασφάλεια, την απώλεια της βιοποικιλότητας και την κλιματική αλλαγή.

 

Είναι γεγονός πως η νεολαία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για ένα καλύτερο μέλλον για όλη την ανθρωπότητα.  Η πανδημία του covid-19 κατέδειξε την ανάγκη άμεσων αλλαγών και μετασχηματισμού σε μια πλειάδα θεματικών και πολιτικών που επηρεάζουν όχι μόνο τη νεολαία, αλλά όλο τον πλανήτη. Είναι όμως εξαιρετικά σημαντικό η νεολαία να έχει θέση στο τραπέζι λήψης των αποφάσεων για όλα αυτά που την αφορούν και να της δίνεται ο χώρος και ο λόγος για να εκφράσει τις απόψεις της. Χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή των νέων, η παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία του ανθρώπου και του πλανήτη δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη.

 

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου θα συνεχίσει να εργάζεται με σθένος για την προάσπιση και διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των νέων καθώς επίσης για την ουσιαστική συμμετοχή των νέων στην διαμόρφωση, χάραξη και υλοποίηση βιώσιμων πολιτικών, μέσω πλειάδας δράσεων  που διοργανώνει και προγραμμάτων που διαχειρίζεται και υλοποιεί, με τελικούς αποδέκτες όλους τους νέους και τις νέες της Κύπρου μας.

 

Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου

Λευκωσία, 12 Αυγούστου 2021

 

Μάθετε περισσότερα: http://bit.ly/UN-IYD2021