Οδηγίες για νέους, φοιτητές που θέλουν να επιστρέψουν στην Κύπρο

  • Μάρτιος 16, 2020
700 350 Cyprus Youth Council

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ψες η κυβέρνηση για αντιμετώπιση του #coronavirus, όσοι από εσάς είσαστε στο εξωτερικό και θέλετε να επιστρέψετε στην Κύπρο, μπορείτε να το κάνετε μόνο εαν φέρετε ιατρικό πιστοποιητικό εξέτασης για τον κορωνοϊό από εγκεκριμένο διαπιστευμένο οργανισμό ή και εργαστήριο για θέματα Δημόσιας Υγείας.

Μπορείτε να βρείτε τη λίστα με τα εγγεκριμένους οργανισμούς ή κέντρα εξέτασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ (ο κατάλογος θα ανανεώνεται):

https://www.pio.gov.cy/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9…

Το ιατρικό πιστοποιητικό δεν πρέπει να είναι παλαιότερο των τεσσάρων ημερών.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως παραχώρηθει επιδόμα ύψους €750 για κάλυψη εξόδων φοιτητών που φοιτούν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του εξωτερικού και δεν θα επιστρέψουν στην Κύπρο για το Πάσχα.

Σύντομα, θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση με λεπτομερείς οδηγίες που αφορούν στην ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, καθώς επίσης και στα παραστατικά που θα τη συνοδεύουν.

Περισσότερες πληροφορίες για τον κορωνοϊό και για τα μέτρα αντιμετώπισης που λαμβάνει η κυβέρνηση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα pio.gov.cy/coronavirus/