Μιράντα Ζαβρού | Ομάδα Εκπαιδευτών

Ηλ.Διεύθυνσηmirandazavrou@hotmail.com

 

ΤΟΜΕΙΣ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΣΗΣ:

  • Quality in youth work
  • Peace education
  • Human rights education
  • Intercultural learning and acceptance

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Μιράντα σπούδασε Λογιστική & Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Southampton και MBA στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και εργάζεται ως καθηγήτρια Λογιστικής και Οικονομικών.

Η Μιράντα έχει επίσης πάθος για τη μη-τυπική μάθηση (ΜΤΜ) από τότε που ανακάλυψε και βίωσε την ύπαρξή της το 2013, όταν αισθάνθηκε πραγματικά ότι ανακάλυψε ένα νέο κόσμο! Έκτοτε, δραστηριοποιείται ενεργά στους τομείς της ΜΤΜ και της νεολαίας. Εργάζεται ως εκπαιδεύτρια και όπως προαναφέρθηκε, έχει εμπειρία κυρίως στα θέματα ποιότητας στην εργασία με τη νεολαία (youth work), στην εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στην εκπαίδευση για την ειρήνη και στη διαπολιτισμική εκμάθηση και αποδοχή.

Πιο συγκεκριμένα, η Μιράντα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ενεργή εθελόντρια του YEU Cyprus (τοπική ΜΚΟ νεολαίας) από το 2014 και μέσω του YEU έχει συμμετάσχει σε διάφορες τοπικές και ευρωπαϊκές δράσεις, ανταλλαγές νέων, φεστιβάλ νεολαίας, κλπ. Δραστηριοποιείται επίσης μέσω του YEU International στις Βρυξέλες (οργάνωση ομπρέλα στην οποία είναι μέλος το YEU Cyprus), κυρίως μέσω της συνεργασίας της με τον οργανισμό ως εκπαιδεύτρια σε διάφορες κινητικότητες νέων και της συμμετοχής της σε ομάδα εμπειρογνωμόνων για την ανάπτυξη ενός σήματος ποιότητας για τη νεολαία και την ΜΤΜ. Από το 2019, η Μιράντα είναι επίσης μέλος της ομάδας εκπαιδευτών του δικοινοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος IMAGINE, ένα πρόγραμμα από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR) και το Σπίτι της Συνεργασίας (H4C), που παρέχει «Εκπαίδευση για έναν Πολιτισμό Ειρήνης», σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε όλη την Κύπρο.

Η Μιράντα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, και κατέχει τη θέση της Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση της Μιράντας στον τομέα της νεολαίας και αναφορές από μερικά από τα άτομα που συνεργάστηκαν μαζί της, μπορείτε να βρείτε στο προφίλ της στην πλατφόρμα SALTO.

ΓΛΩΣΣΕΣ:

Ελληνικά, Αγγλικά

MY MOTTO:

“Education is not filling of a pail, but lighting a fire.” – William Yeats