Συνάντηση Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

  • Σεπτέμβριος 7, 2022
1024 768 Cyprus Youth Council
📣Στο πλαίσιο της εκστρατείας γνωριμίας του νέου Δ.Σ. του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου με τα πολιτικά κόμματα, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών .
❗Στη συνάντηση εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και η Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων κ. Κυριακή Γιαννουρή.
❗Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους του Δ.Σ. του ΣυΝΚ ήταν η Πρόεδρος Maria Kola και ο Αντιπρόεδρος Α’ Petros Koukos .
🗣Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ο ρόλος, η αποστολή και οι αρμοδιότητες του ΣυΝΚ, καθώς και η έντονη δικοινοτική δράση του οργανισμού και τονίστηκε η σημαντικότητα των ενεργειών αυτών καθώς και ο ρόλος του ΣυΝΚ ως η ομπρέλα εκπροσώπησης των οργανώσεων νεολαίας από όλες τις κοινότητες.
🗣Συζητήθηκε το έργο της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων (ΒτΝΑ) και τονίστηκε η σημαντικότητα του προγράμματος ως το πρόγραμμα που δίνει βήμα στη νεολαία για συμμετοχή στα κοινά και στην πολιτική ζωή του τόπου μας.
🗣Επιπλέον συζητήθηκε η κατάργηση της αμισθί πρακτικής άσκησης και τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα εκ μέρους ΣυΝΚ, καθώς και ποια βήματα έγιναν εκ μέρους της ΒτΝΑ. Τέλος εκφράστηκε εκ μέρους του ΣυΝΚ η ανάγκη για αύξηση του κονδυλίου που αφορά στη Νεολαία στην Κύπρο καθώς και η επερχόμενη εκστρατεία για τις Προεδρικές Εκλογές που ετοιμάζει το ΣυΝΚ.
🤝Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και τη Γενική Γραμματέα της Νεολαίας Οικολόγων κ. Κυριακή Γιαννουρή για την παρουσία τους στη συνάντηση.
ℹ️Στο πλαίσιο της γνωριμίας του νέου ΔΣ του ΣυΝΚ με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων έχει σταλεί επιστολή σε όλα τα πολιτικά κόμματα των οποίων οι νεολαίες είναι μέλη μας και έχουν ήδη προγραμματιστεί οι επόμενες συναντήσεις.