Η γνώμη σας για την Ευρώπη του αύριο μετρά!

  • Φεβρουάριος 24, 2022
839 738 Cyprus Youth Council

To Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου συμμετείχε στον «Ανοικτό Διάλογο της Βουλής των Αντιπροσώπων με την κοινωνία των πολιτών στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης: Η γνώμη σας για την Ευρώπη του αύριο μετρά». Στη συζήτηση συμμετείχαν η πρόεδρος του Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου Μαρία Κολά και ο Λειτουργός Πολιτικής και Προγραμμάτων του Συμβουλίου Ανδρέας Κυπριανίδης.

Ο Ανοιχτός Διάλογος εντάσσετε στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, με στόχο τη διεξαγωγή σειράς άμεσων διαλόγων μεταξύ της Ε.Ε. και των Ευρωπαίων πολιτών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να μοιραστούν τις ιδέες, τις απόψεις και τις ανησυχίες τους και να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ε.Ε.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  • Κλιματική Αλλαγή, Περιβάλλον & Υγεία
  • Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, Αξίες & Δικαιώματα, Κράτος Δικαίου & Ασφάλεια
  • Ισχυρότερη Οικονομία, Κοινωνική Δικαιοσύνη & Θέσεις Εργασίας, Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Νεολαία, Αθλητισμός & Ψηφιακός Μετασχηματισμός
  • Η Ε.Ε. στον Κόσμο & Μετανάστευση

Στα τέσσερα πάνελ που δημιουργήθηκαν για τις πιο πάνω θεματικές, συμμετείχαν βουλευτές, βουλεύτριες, ευρωβουλευτές, κρατικοί και ανεξάρτητοι αξιωματούχοι, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες αλλά και νέοι, νέες.

Στη συζήτηση «Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, Αξίες & Δικαιώματα, Κράτος Δικαίου & Ασφάλεια» συμμετείχε η Χριστιάνα Ξενοφώντος ως εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας.

Στη συζήτηση «Ισχυρότερη Οικονομία, Κοινωνική Δικαιοσύνη & Θέσεις Εργασίας, Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Νεολαία, Αθλητισμός & Ψηφιακός Μετασχηματισμός» συμμετείχε ο Αντώνης Κουρράς ως ο Εθνικός Εκπρόσωπος των Πολιτών της Κύπρου στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης (Ομάδα Εργασίας: Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Νεολαία, Αθλητισμός).

Στη συζήτηση «Η Ε.Ε. στον Κόσμο & Μετανάστευση» συμμετείχε η Βασιλική Παπασάββα, Πρόεδρος του Cyprus Youth Diplomacy.

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, συγχαίρει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την εξαίρετη διοργάνωση της εκδήλωσης και τονίζει την αδήριτη ανάγκη για συνέχιση και ενίσχυση των άμεσων διαλόγων μεταξύ των θεσμικών οργάνων τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Κύπρου με τη νεολαία και την κοινωνία γενικότερα, ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή της νεολαίας στα κέντρα και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, ενώ η διαδικασία της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης ξεκίνησε τον προηγούμενο Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί στα τέλη της άνοιξης του 2022.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο κανάλι της Βουλής των Αντιπροσώπων στο YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=IqOKCiY5U0g&ab_channel=HoRCyprus

Περαιτέρω στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης έχει δημιουργηθεί το πρόγραμμα  “25 τοις εκατό”.  Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από  τους νέους για τους νέους με κύριο στόχο την ενδυνάμωση των νέων, μας για να διεκδικήσουμε όσα έχουμε ανάγκη και για να δώσουμε δύναμη στη φωνή μας!

Πως θα επιτευχθεί αυτό? Με την συμπερίληψη των απόψεων και ιδεών των νέων στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Καταχώρησε και εσύ την ιδέα σου για το μέλλον της Ευρώπης εδώ: https://cutt.ly/aW9EUsH