Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2021 – #BeActive «Ας δώσουμε στην Ειρήνη μια ευκαιρία»

  • Σεπτέμβριος 27, 2021
1024 496 Cyprus Youth Council

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκωσία, 27 Σεπτεμβρίου 2021

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2021 – #BeActive

«Ας δώσουμε στην Ειρήνη μια ευκαιρία»

 

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με το Σπίτι της Συνεργασίας/Home for Cooperation και τους PeacePlayers International – Cyprus και με την υποστήριξη της Θρησκευτικής Ομάδας Λατίνων Κύπρου, την Αρμενική Νεολαία Κύπρου και την Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου, διοργάνωσαν αθλητική ημερίδα, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 17:00- 20:00. Η ημερίδα είχε τίτλο «Give Peace a Chance!» και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2021 (#BeActive – Cyprus) υπό την αιγίδα του ΚΟΑ.

 

Οι αθλητικές δραστηριότητες περιλάμβαναν αγώνα καλαθοσφαίρισης στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης εντός του Λήδρα Πάλας, ποδηλασία και ξενάγηση στην Λευκωσία με σημείο έναρξης το Σπίτι της Συνεργασίας και βραδινή υπαίθρια γιόγκα επίσης  στο Σπίτι της Συνεργασίας.

 

Σκοπός της ημερίδας ήταν η προώθηση της ειρήνης και της συνύπαρξης των νέων όλων των κοινοτήτων της Κύπρου. Με την δράση αυτή το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και οι συνεργάτες του θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώνει, να μιλάει στη νεολαία σε μια γλώσσα που κατανοεί  και ταυτόχρονα ότι μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αποκλεισμών, ξεπερνώντας τα εμπόδια που δημιουργούν όλες οι μορφές διακρίσεων.

 

Κατά τη διάρκεια των δράσεων τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του Covid-19.

 

Ας διαδώσουμε το μήνυμα, ας δώσουμε στην Ειρήνη μια ευκαιρία!