Έναρξη Εργαστηρίων “Co-creating Media Literate Youth” με τον Δρ. Γιώργο Παυλίδη

  • Νοέμβριος 30, 2020
1024 576 Cyprus Youth Council

Στο πλαίσιο του Προγράμματος “Co-creating Media Literate Youth”, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη των δύο πρώτων σεμιναρίων με τον Δρ. Γιώργο Παυλίδη, διδάκτωρα Δημοσιογραφίας, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Διευθυντής του Ινστιτούτου Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας με θέμα:

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΗΘΕΙΑ – ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ – ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ»

Η θεματική του Δρ. Παυλίδη θα αναλυθεί σε δύο μέρη:
Μέρος Α΄ τη Δευτέρα 30/11/2020 18:00-19:30
και Μέρος Β΄ την Τρίτη 1/12/2020 στις 18:00-19:30.

Στόχος των δύο πρώτων σεμιναρίων είναι η κατανόηση και η εξοικείωση του κοινού με έννοιες και ορισμούς που συνδέονται με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την αναζήτηση της αλήθειας από τους λειτουργούς των ΜΜΕ, όπως επίσης και με τη μετάδοση παραπλανητικών ή και ψεύτικων δημοσιογραφικών μηνυμάτων. Επιπλέον μέσα από παραδείγματα θα γίνει προσπάθεια κατανόησης του μηχανισμού παραγωγής και μετάδοσης χαλκευμένων ειδήσεων. Τέλος θα κατατεθούν εισηγήσεις για πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου των “fake news”.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν είναι:

  • Δημοσιογραφική δεοντολογία
  • Κώδικας δημοσιογραφικής δεοντολογίας
  • Αλήθεια και δημοσιογραφία
  • Ακρίβεια περιεχομένου. Παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση, παραγωγή και μετάδοση ψευδών / χαλκευμένων ειδήσεων
  • Ιστορική αναδρομή στο φαινόμενο των ψευδών ειδήσεων
  • Έξαρση του φαινομένου μετάδοσης ψευδών ειδήσεων στη ψηφιακή εποχή.
  • Εισηγήσεις για αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων
  • Συζήτηση επί του αντικειμένου

💻Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Zoom και θα μπορείτε να συνδεθείτε για όλα τα σεμινάρια με τις πιο κάτω πληροφορίες:

https://us02web.zoom.us/j/2464222313

Meeting ID: 246 422 2313

Υπενθυμίζουμε πως όσοι/όσες συμμετέχουν σε τουλάχιστον 8 σεμινάρια, θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής καθώς και προτεραιότητα συμμετοχής στα δυο μικρά συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν εντός 2021 στο πλαίσιο του Προγράμματος. Δηλώσεις Συμμετοχής για όσους και όσες θέλουν να λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής γίνονται στον σύνδεσμο εδώ.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Co-creating Media Literate Youth» χρηματοδοτείται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με την στήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Horizon 2020, ως μέρος του Προγράμματος «Co-Inform».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@cyc.org.cy ή στο τηλέφωνο 22878316.