Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Αγαπώ την Κύπρο»

  • Αύγουστος 19, 2019
717 1024 Cyprus Youth Council

O Παγκύπριος Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Αγαπώ την Κύπρο», επιστρέφει, για 4η συνεχόμενη χρονιά!

Μετά το ενδιαφέρον και την επιτυχία που σημείωσαν οι τρεις προηγούμενες χρονιές, ο ΜΚΟ Stressball προχώρα και φέτος στην διοργάνωση του 4ου κατά σειρά Φιλανθρωπικού  Διαγωνισμού Φωτογραφίας. Πέραν των 2300 φωτογραφιών έχουν διαγωνιστεί κατά τις τελευταίες χρονιές με συμμετοχές να καταφτάνουν από 20 χώρες.

Όραμα των διοργανωτών είναι η προβολή  και η ανάδειξη γνωστών και άγνωστων περιοχών του νησιού και του πολιτισμού μας. Να αναδειχθεί η ιστορικότητα της χώρας μας και ο φυσικός της πλούτος, το κράμα του παρελθόντος με το μέλλον.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

  1. ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ

  2. ΤΟΠΙΟ

  3. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΖΩΩΝ (PET PHOTOGRAPHY)

  4. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΑΓΗΤΟΥ / FOOD PHOTOGRAPHY

  5. ΝΕΡΟ

18 νικητές θα κερδίσουν πλούσια δώρα και θα έχουν την ευκαιρία να στηρίξουν το ίδρυμα «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.

Με το πέρας του διαγωνισμού θα ακολουθήσει έκθεση φωτογραφίας.

Αριθμός φωτογραφιών που θα επιλεγεί από την κριτική επιτροπή θα εκτυπωθούν σε μορφή ημερολογίων, calendar και card postal με το όνομα του φωτογράφου να αναγράφεται σε αυτά. ΌΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΟΔΑ από τις πωλήσεις όλων των πιο πάνω θα δοθούν για ενίσχυση του Συνδέσμου  «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

1. Ο φωτογράφος θα πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός των φωτογραφιών που θα υποβληθούν και θα φέρει την ευθύνη για πρόσωπα που θα απεικονίζονται σε αυτές. Με τη συμμετοχή του, δηλώνει πως, οι φωτογραφίες που αποστέλλει, δεν παραβαίνουν τη νομοθεσία και δεν προσβάλλουν τα δικαιώματα τρίτων.
2. Σχετικά με τα Θέματα: Οι φωτογραφίες να είναι παρμένες από την Κύπρο.
3. Οι διαγωνιζόμενοι, μπορούν να υποβάλουν μέχρι 2 φωτογραφίες σε κάθε κατηγορία, σε ηλεκτρονική μορφή. Στην κατηγορία ΜΑΥΡΟΑΣΠΡΟ οι φωτογραφίες πρέπει να είναι αποκλειστικά χωρίς χρώμα. Στις υπόλοιπες κατηγορίες μπορούν εκτός από έγχρωμες φωτογραφίες ,να υποβληθούν και μαυρόασπρες. Ο αριθμός φωτογραφιών σε κάθε κατηγορία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2.
4. Κάθε φωτογραφία, θα πρέπει να φέρει έναν κωδικό αριθμό(τον οποίο ο κάθε φωτογράφος θα δημιουργήσει για τον εαυτό του), τον αύξοντα αριθμό και τον τίτλο της κάθε φωτογραφίας. Για καθαρά τεχνικούς λόγους, η ονομασία του αρχείου, θα πρέπει να γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες. (Για παράδειγμα, η 3η στη σειρά φωτογραφία του συμμετέχοντα με Κωδικό Αριθμό 22555, στο (Α) θέμα Α, θα πρέπει να γράφεται ως ακολούθως: 22555-Α3-titlos. Στο δελτίο συμμετοχής, οι τίτλοι των φωτογραφιών, να γράφονται είτε στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά.
5. Στο έντυπο συμμετοχής, να αναφέρεται και ο τόπος και ο χρόνος πού είναι παρμένες οι φωτογραφίες. Κάθε φωτογράφος μπορεί να υποβάλει φωτογραφίες μέχρι και 2 χρόνια πριν την ημερομηνία λήξη του διαγωνισμού.
6. Το δικαίωμα συμμετοχής στο φωτογραφικό διαγωνισμό είναι € 10. H πληρωμή θα γίνεται μέσω PayPal
7. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχών, είναι η Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και μπορούν να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο email stressballcy@gmail.com
8. Φωτογραφίες που υποβλήθηκαν σε προηγούμενους διαγωνισμούς και έτυχαν βράβευσης ή ανάρτησης σε έκθεση, δεν θα γίνονται αποδεκτές.
9. Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από ανεξάρτητους φωτογράφους με εμπειρία στον τομέα της κριτικής φωτογραφιών από την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό.
10. Τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθούν κατά την μέρα εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας και σε καμία περίπτωση πιο πριν. 
11. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και αμετάκλητη, εκτός και αν προκύψει σοβαρός λόγος, για ανάκληση της απόφασης αυτής.
12. Οι διοργανωτές και/ ή κριτές, διατηρούν το δικαίωμα, κατά τη διαδικασία της κριτικής των υποβληθέντων έργων, να μην απονείμουν κάποιο βραβείο ή/ και έπαινο, αν κρίνουν ότι, τα υποβληθέντα έργα, δεν ανταποκρίνονται στους παρόντες κανονισμούς και κατ’ επέκταση στο θέμα και το επίπεδο του διαγωνισμού.
13. Μετά την κριτική, οι φωτογράφοι, των οποίων θα επιλεγούν φωτογραφίες, θα ενημερωθούν, για να τυπώσουν και να αποστείλουν τις επιλεγμένες φωτογραφίες τους, για την έκθεση. Οι διαστάσεις, για την έκθεση θα πρέπει να είναι 30Χ40cm. 
14. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να αποστείλουν δωρεάν τις φωτογραφίες τους για την έκθεση μέσω ACS Courier 
15. Στην έκθεση φωτογραφίας θα λάβουν μέρος οι φωτογραφίες που θα συγκεντρώσουν μέσο όρο μεγαλύτερο από 65/100 από την κριτική επιτροπή.
16. Για την overall κατηγορία δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι φωτογραφίες οι οποίες θα συγκεντρώσουν μέσο όρο μεγαλύτερο του 80/100
17. Η ομάδα Stressball, θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει στις σελίδες του ή αλλού, οποιεσδήποτε φωτογραφίες που θα υποβληθούν στο διαγωνισμό αυτό, αναφέροντας πάντα το όνομα του φωτογράφου.
18. Αριθμός φωτογραφιών που θα επιλεγεί θα εκτυπωθεί υπό την μορφή ημερολογίων, calendar, card postal και πιθανό άλλου είδους προωθητικού υλικού για ενίσχυση του ιδρύματος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις. Σε όλες τις φωτογραφίες θα αναγράφεται το όνομα του φωτογράφου και πνευματικού δημιουργού της.
19. Η υποβολή φωτογραφιών στο διαγωνισμό σημαίνει την αποδοχή των πιο πάνω όρων. Μη συμμόρφωση σε οποιοδήποτε από τους πιο πάνω κανονισμούς συνεπάγεται τον αποκλεισμό από τον διαγωνισμό.
20. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να μη χαθεί ή καταστραφεί οποιαδήποτε φωτογραφία. Σε περίπτωση όμως καταστροφής, απώλειας ή ακόμα αντιγραφής ή κλοπής φωτογραφιών, οι διοργανωτές δεν θα φέρουν καμία ευθύνη.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας είναι υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του Επίτροπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ και την υποστήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, ICREATE PHOTOGRAPHY και DETHEO PHOTOGRAPHY (Λονδίνο, Η.Β) .

Χορηγοί επικοινωνίας: ΚΥΠΕ, ΡΙΚ, DigitalLife περιοδικό Κινητή Τηλεφωνία.

Χορηγοί:  SMARTCOM, CALIBER Graphics I Advertising I Interior, The Coffice Hour, INTERSAT,  Flamingo Beach Hotel , OJO SUNGLASSES, TEXDESIGNS, , Μantzouranos silk screen & digital printing, OSEL, DOROS NEOFYTOU CAMERA REPAIRS, eStampa, Ταβέρνα Βαβατσινιά .

Για περισσότερες πληροφορίες, όρους και αιτήσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε τη σελίδα του Stressball στο Facebook ή στο email stressballcy@gmail.com. Μπορείτε ακόμα να επικοινωνείτε με το τηλ.: 97784019. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 1/10/18.

Facebook page: https://www.facebook.com/Stressballcy

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ.