Δελτίο Τύπου “Co-Creating Media Literate Youth” (Πρόσκληση) Διήμερο εργαστήριο συγγραφής εγγράφου πολιτικής

  • Ιούλιος 23, 2021
1024 536 Cyprus Youth Council

Λευκωσία,22 Ιουλίου 2021

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

“Co-Creating Media Literate Youth”

Διήμερο εργαστήριο συγγραφής εγγράφου πολιτικής

Θέμα: Παραπληροφόρηση και ψευδείς/χαλκευμένες ειδήσεις

 

Το  Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’Co-Creating Media Literate Youth’’ διοργανώνει διήμερο εργαστήριο συγγραφής εγγράφου πολιτικής με θέμα την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς/χαλκευμένες ειδήσεις.

 

  • Παρασκευή 30/07/21, 5:30-8:30μμ(διαδικτυακά)

Στο διαδικτυακό εργαστήριο θα γίνει εισαγωγή στην συγγραφή εγγράφων πολιτικής από εκπαιδευτή του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας.

Γλώσσα διεξαγωγής του θα είναι η Αγγλική.

  • Σάββατο 31/07/21, 9:00πμ-6:00μμ (δια ζώσης,  Radisson Blu Hotel, Larnaca)

Γλώσσα διεξαγωγής θα είναι η Ελληνική.

 

Στόχος του συνεδρίου είναι η συγγραφή ενός εγγράφου πολιτικής το οποίο θα τύχει διαχείρισης από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και θα προωθηθεί στους φορείς χάραξης πολιτικής στην Κύπρο με θέμα την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και των ψευδών/χαλκευμένων ειδήσεων και τον ρόλο των νέων.

 

Πληροφορίες: https://fb.me/e/4plAwkCMx

Αίτηση συμμετοχής: https://forms.gle/jtgsSZYYoVt3Ax5R8

 

Στόχος του προγράμματος  ‘’Co-Creating Media Literate Youth’’ είναι να βοηθήσει τους νέους και τις νέες της Κύπρου, καθώς και το ευρύτερο κοινό, να αναπτύξουν ικανότητες γραμματισμού των ΜΜΕ (media literacy), αλλά και να τους προσφέρει ένα θεωρητικό υπόβαθρο γύρω από την παραπληροφόρηση. Στόχοι επίσης του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχετικά με το πώς η παραπληροφόρηση μπορεί να επηρεάσει τις δημοκρατικές διαδικασίες και να οδηγήσει στην αύξηση του εξτρεμισμού, του ρατσισμού, του σεξισμού, της μισαλλοδοξίας και της ομοφοβίας καθώς και να προσδιορίσει παραδείγματα όπου οι αντιλήψεις σε συγκεκριμένες θεματικές  όπως τα θέματα φύλου, η κλιματική αλλαγή, τα δικαιώματα των LGBTQI+ ατόμων κ.α. διαδίδονται εσφαλμένα.

 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με την στήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Horizon 2020, ως μέρος του Προγράμματος ‘”Co-Inform”.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα “Co-Creating Media Literate Youth”, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου στο email info@cyc.org.cy ή στο τηλέφωνο 22878316.