ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 16η Γενική Συνέλευση Συ.Ν.Κ.

  • Νοέμβριος 28, 2020
1024 576 Cyprus Youth Council

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 16η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (Συ.Ν.Κ), η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, διαδικτυακά.

Την Ετήσια Γενική Συνέλευση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Συ.Ν.Κ κ. Αντώνης Κουρράς, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αδάμος Αδάμου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Νεολαίας κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ, κ. Γιάννης Γιαννάκη.

Κατά την διάρκεια του δεύτερου και του τρίτου μέρους της Γενικής Συνέλευσης διεξήχθη συζήτηση, έγκριση και ψήφιση του απολογισμού δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου, του οικονομικού απολογισμού, όπως επίσης και των εγγράφων πολιτικής του Συ.Ν.Κ.

Εγκρίθηκαν και πλέον αποτελούν επίσημη θέση του Συ.Ν.Κ τα έγγραφα που αφορούν: το περιβάλλον, το ρατσισμό και τη ξενοφοβία και τη δουλειά με δικαιώματα στην μετά COVID-19 εποχή. Τα έγγραφα πολιτικής θα αναρτηθούν σε κατοπινό στάδιο στην ιστοσελίδα του Συ.Ν.Κ στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με τις εκλογές για ανάδειξη Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου (ΕΟΕ) και Συμβουλευτικού Οργάνου για Αιτήσεις Ένταξης (ΣΟΑΕ) στο Συ.Ν.Κ.

Τη νέα ΕΟΕ του Συ.Ν.Κ. αποτελούν οι Αλέξανδρος Γερολατσίτης (Προοδευτική), η Έλενα Τερεζίδη (Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου) και η Μαρία Παύλου (ΦΠΚ Πρωτοπορία). Μετά από ψηφοφορία το ΣΟΑΕ αποτελούν οι Άλκης Συλικιώτης (ΕΔΟΝ), Αλέξανδρος Χριστοδούλου (Σώμα Προσκόπων Κύπρου) και Μαρία Κολά ( Νεολαία Οικολόγων).

Τέλος, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την ένταξη των οργανισμών ‘Visual Voices’ και ‘Θρησκευτική Ομάδα Λατίνων Κύπρου’ στο Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου ως συνεργαζόμενα μέλη.

Οι οργανώσεις International Students Association και Νεολαία Λατινικής Κοινότητας (αντικαταστάθηκε από την Θρησκευτική Ομάδα Λατίνων Κύπρου) διαγράφηκαν.