Χαιρετισμός Συ.Ν.Κ. 15ο Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο Νεολαίας ΕΔΕΚ

  • Σεπτέμβριος 18, 2019
960 720 Cyprus Youth Council

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

Φίλες και φίλοι σύνεδροι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας και που μου δίνεται η ευκαιρία να χαιρετήσω το 15ο Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο της Νεολαίας ΕΔΕΚ, εκπροσωπώντας το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.

Σήμερα ένας ακόμη κύκλος συμπληρώνεται για την Νεολαία ΕΔΕΚ. Εστιάζοντας στα θετικά και μαθαίνοντας από τα όποια τυχόν αρνητικά τους προηγούμενου λοιπόν κύκλου, ας κάνουμε μια νέα αρχή και ένα καινούργιο ξεκίνημα, όπως άλλωστε προστάζει και η ανάγκη για συνεχή εξέλιξη και πρόοδο των οργανώσεων νεολαίας της πατρίδας μας. Συναισθανόμενοι τους δύσκολους καιρούς που περνά τόσο ο τόπος μας όσο και ο κόσμος γύρω μας, και αφουγκραζόμενοι τις κοινωνικές επιταγές αλλά και τις ανάγκες της νέας γενιάς του τόπου μας, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων χωρίς όμως να παραδίδουμε επ ουδενή τα όπλα για τα όσα αγωνιζόμαστε για χρόνια να κατακτήσουμε.

Η νεολαία, δεν είναι το παρόν της πατρίδας μας, το πιο δημιουργικό και παραγωγικό της κομμάτι, αλλά εν γένει αποτελεί το μέλλον και την κινητήριο δύναμη για κοινωνική πρόοδο και προκοπή της πατρίδας και του λαού μα. Δεν νοείται λοιπόν να περιθωριοποιείται σε καμία διαδικασία λήψης αποφάσεων και η βούληση της δεν μπορεί για κανένα λόγο να παραγνωρίζεται από τους κατέχοντες την νομή της εξουσίας. Η νεολαία του τόπου μας είναι στην πραγματικότητα και το κοινωνικό εκείνο σύνολο το οποίο αισθάνεται πιο πολύ στο πετσί της τις συνέπειες όλων των πολιτικών αποφάσεων και δη των αρνητικών. Οφείλουμε, ως νέοι αυτού του τόπου, να συνεχίσουμε τον όμορφο αγώνα της μαζικής και συγκροτημένης διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, αλλά και τον αγώνα σε καθετί το αποτελεί ανθρώπινο ιδανικό και πανανθρώπινη αξία, κάνοντας την ίδια ώρα κατανοητό σε όλους ότι όσο συνεχίζεται ο παραγκωνισμός των νέων, αυτό μόνο επιζήμιο μπορεί να είναι. Αντιστεκόμαστε λοιπόν και με την δύναμη της φωνής των νιάτων, λέμε όχι σε όσα κουρέλια κάνουν τα όνειρα μας.

Με συλλογικότητα και έχοντας ως κοινό στόχο την κατοχύρωση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού της νεολαίας, μπορούμε εν γένει να καταφέρουμε πολλά. Κι όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω από μια πραγματική και ουσιαστική ειρήνης και ευημερία που ευχόμαστε να επέλθει σύντομα στο πολύπαθο νησί μας. Διότι μόνο σε συνθήκες ειρήνης και κοινωνικής ευημερίας κατοχυρώνεται η δημοκρατία, προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, αναπτύσσονται οι ανθρώπινες σχέσεις και οι κοινωνικές αρετές. Ως νέοι οφείλουμε λοιπόν να θυμόμαστε ότι οι δράσεις του σήμερα, φέρνουν τα αποτελέσματα του αύριο, κι όσο αυτός ο τόπος επενδύει στη νέα γενιά, μόνο σε πρόοδο και ανάπτυξη μπορούμε να ευελπιστούμε!

Κλείνοντας θα ήθελα από καρδίας να ευχηθώ ένα άκρως παραγωγικό και δημιουργικό νέο κύκλο για την νεολαία της ΕΔΕΚ και την νέα ηγεσία της την οποία και θα εκλέξετε σήμερα, ένα κύκλο γεμάτο επιτυχίες, με προσωπική εξέλιξη και προβληματισμό για όλους και κυρίως με πολλές και σημαντικές κατακτήσεις στα θέματα νεολαίας.

Καλή επιτυχία λοιπόν στο συνέδριό σας!

Σας ευχαριστώ,

Μάριος Φιλίππου

Πρόεδρος ΣυΝΚ