Χαιρετισμός Προέδρου Συ.Ν.Κ. | 47ο Τακτικό Συνέδριο ΠΟΦΕΝ

  • Αύγουστος 8, 2022
576 1024 Cyprus Youth Council

Χαιρετισμός Προέδρου Συ.Ν.Κ., κ. Μαρίας Κολά – 47ο Συνέδριο Π.Ο.Φ.ΕΝ. – 23/07/2022

 

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές, φίλες και φίλοι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι σήμερα μαζί σας, με την ευκαιρία να χαιρετήσω το τεσσαρακοστό-έβδομο (47ο) Τακτικό Συνέδριο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), εκπροσωπώντας το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.

Μετά από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας, να που επιτέλους ξαναβρισκόμαστε όλοι μαζί. Το φοιτητικό κίνημα και η νεολαία του τόπου παρά τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, στάθηκε ενωμένη. Υπήρξε ξανά στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσει τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές μας στο εξωτερικό, για την ασφαλή μετάβασή τους στην Κύπρο μετά την ανακοίνωση των πρώτων lockdowns. Στις καλοκαιρινές πυρκαγιές των περασμένων χρόνων (ας ελπίσουμε πως φέτος δεν θα θρηνήσουμε ούτε θύματα ούτε φυσικό πλούτο), η νεολαία ήταν παρούσα με κάθε τρόπο τόσο στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών, αλλά και στην υποστήριξη των κρατικών σωμάτων που μάχονταν με τις φλόγες.

Παρά τα όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια, η νεολαία του τόπου και δει το φοιτητικό κίνημα, συνεχίζει μαχητικά να τοποθετείται σε καίρια ζητήματα και να βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων με μοναδικό στόχο την επίλυσή τους. Αυτό δείχνει ωριμότητα και ετοιμότητα για ανάληψη ευθυνών.

Για εμάς, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, ως η επίσημη φωνή της Κυπριακής νεολαίας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, είναι αρκετά σημαντικό να δίνουμε μήνυμα ενότητας. Η εντύπωση πως η νεολαία δεν είναι έτοιμη να διεκδικήσει και να εκφραστεί, έχει πλέον ξεπεραστεί, χάρις στη δική σας…και τη δική μας επιμονή. Επιμένουμε στον τόπο μας, για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την ίση αξιολόγηση, την κατάργηση της αμισθί πρακτικής άσκησης, την αξιοκρατική επαγγελματική αποκατάσταση, την κατοχύρωση του κατώτατου μισθού και την ουσιαστική συμπερίληψη της νεολαίας σε όλα τα ζητήματα που την αφορούν σε όλα τα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Σε μια περίοδο που όχι μόνο η χώρα μας αλλά ολόκληρος ο πλανήτης επί-βιώνει μία σειρά κρίσεων, κλιματική, οικονομική, υγειονομική αλλά και κρίση ταυτότητας, η νεολαία οφείλει πρωτίστως στον εαυτό της, να υψώσει το ανάστημά της, ώστε να κατοχυρώσει τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα για την ίδια. Δεν ζητάμε κάτι εκτός πραγματικότητας. Ζητούμε κι επιμένουμε οι προτάσεις που καταθέτονται από τη νεολαία, να εισακούονται και να συζητούνται με τους αρμόδιους φορείς του κράτους. Εμείς θα συνεχίσουμε να ενεργούμε δυναμικά κι ενωμένοι, ώστε να οδηγήσουμε τη χώρα σε ανάπτυξη.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους μας πως ζούμε το παρόν μας, κι εργαζόμαστε για να δουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον. Για αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που ονειρευτήκαμε για εμάς.

Τα όσα έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια, ας είναι η κινητήριος δύναμη για την περισσότερη εμπλοκή μας στην επίλυση των προβλημάτων της ανθρωπότητας, γιατί μόνο με την ενεργό συμμετοχή όλων, είναι δυνατό να αγωνιστούμε για την Κλιματική Αλλαγή, την κοινωνική ανισότητα, την εξάλειψη της ρητορικής μίσους, την καταπολέμησης της οποιασδήποτε μορφής βίας και όλες τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Και μην ξεχνάτε πως η νεολαία δεν είναι μόνο το μέλλον του τόπου αλλά και το παρόν!

 

Καλές εργασίες στο συνέδριό σας!

 

#CYC

#BeTheChange

#ForYouthRights

#youth

#youthcyprus

#cyprus

#ΠΟΦΕΝ