3oς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» | Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα σε ειδική τελετή

  • Δεκέμβριος 4, 2018
aaaaa
1024 682 Cyprus Youth Council

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο τρίτος Παγκύπριος Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Αγαπώ την Κύπρο», ο οποίος διοργανώθηκε από το ΜΚΟ «Stressball» και αποτελείτο από πέντε ενότητες: (α) Ασπρόμαυρο, (β) Τοπίο–Περιβάλλον και (γ) Φωτογραφία Κατοικίδιων Ζώων, δ) Πολιτιστική Κληρονομιά, ε) Ευρωπαϊκή Κύπρος/ Ευρωεκλογές 2019

Όραμα των διοργανωτών μέσα από αυτή την πρωτοβουλία ήταν η προβολή  και η ανάδειξη γνωστών και άγνωστων περιοχών του νησιού μας, αλλά και του πολιτισμού μας. Επιδίωξη ήταν να αναδειχθεί η ιστορικότητα της χώρας μας και ο φυσικός της πλούτος, το κράμα του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος.  Πολλοί ήταν αυτοί που βρήκαν την ευκαιρία μέσα από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό να εκφραστούν δημιουργικά, καθώς επισκέφθηκαν τα μέρη που απεικονίζονται στις φωτογραφίες τους. Βρήκαν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν, να γνωριστούν με την ιστορία και την κουλτούρα του νησιού.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο συντονιστής της Ομάδας του Stressball, Γιάννης Κανάρης ανέφερε ότι ο Διαγωνισμός αγκαλιάστηκε, όχι μόνο από το ευρύ κοινό της Κύπρου, αλλά και από κατοίκους 16 διαφορετικών χωρών, δηλώνοντας συμμετοχή πέραν των 1000 φωτογραφιών.  Ωστόσο ενδιαφέρον επέδειξαν λάτρεις της φωτογραφικής μηχανής και από το εξωτερικό. Ο διαγωνισμός άρχισε τον Αύγουστο και ολοκληρώθηκε στις 12 Οκτωβρίου.  Ο κ. Κανάρης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού που αποτελείτο από τους Ανδρέα Τσιάρτα, Μάριο Χριστοφή, Νίκο Αβρααμίδη και Maria Michael, καθώς και όλους όσοι στήριξαν την εθελοντική αυτή προσπάθεια.

Αρωγοί και συμπαραστάτες στάθηκαν στην όλη διοργάνωση, οι Επίτροποι Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» οι οποίοι παρευρέθηκαν και στην τελετή βράβευσης.

O Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Ανδρέας Κεττής αφού πρώτα συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια διοργάνωση τόνισε την ετοιμότητα του Γραφείου του για στήριξη τέτοιων εκδηλώσεων. Όπως τόνισε το 2018 είναι Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και 2 νικητές του διαγωνισμού θα φιλοξενηθούν στις Βρυξέλλες και θα γνωρίσουν από κοντά τα θεσμικά Όργανα της Ευρώπης. Επίσης κάλεσε τον κόσμο να μεταβεί στις κάλπες και να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές για ανακήρυξη των Κυπρίων Ευρωβουλευτών.

Ο Πρόεδρος του ιδρύματος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»  Γιώργος Πενηνταέξ σε χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους φωτογράφους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία του διαγωνισμού. Τώρα όπως ανάφερε θα μπορούν να προσφέρουν το χαμόγελο στο πρόσωπο των μικρών παιδιών που μπορεί να μην έχουν χαμογελάσει ποτέ τους μέχρι σήμερα.  Μέσα από απλές εθελοντικές δράσεις, ανέφερε, μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά.

Στην κατηγορία «Ασπρόμαυρο», βραβείο απέσπασαν οι Έλενα Δημητρίου, Θεώνη Κωνσταντίνου και Φίλιππος Παττίχης . Έπαινο παρέλαβαν οι Χρίστος Ιωάννου, Δήμητρα Παπαδοπούλου και Φάνος Αβούρης.

Βραβεία για την Κατηγορίας «Τοπίο – Φύση», απονεμήθηκαν στους Δέσποινα Αναστάση, Ευάγγελος Σταμπόλης και Στάθης Ιακωβίδης. Έπαινο παρέλαβαν οι Φίλιππος Παττίχης, Katy Spiller, Χρίστος Ιωάννου Νεκτάριος Καμμάς.

Για την κατηγορία «Pet Photography», βραβείο απονεμήθηκε στους Κωνσταντίνο Ιωάννου, Δήμητρα Παπαδοπούλου και Katy Spiller. Έπαινο εξασφάλισαν οι Δέσποινα Αναστάση και Μαρίκα Σωτηρίου Χριστοδούλου.

Για την κατηγορία «Πολιτιστική Κληρονομιά», βραβείο απονεμήθηκε στους Ευάγγελο Σταμπόλη, Μαρία Δέσποινα Κυριακού και Δήμητρα Παπαδοπούλου. Έπαινο εξασφάλισαν οι Katy Spiller, Ανδριανή Σουζου και Ευγένιος Χατζησωτηρίου.

Για την κατηγορία «Ευρωπαική Κύπρος/ Ευρωεκλογές 2019», βραβείο απονεμήθηκε στους Στέλιο Μιχαηλίδη, Χρίστο Ιωάννου και Ραφαήλ Μαρκιτανή. Έπαινο εξασφάλισαν οι Γαλάτεια Γεωργίου και Ελισάβετ Κοζάκου.

Η Κριτική Επιτροπή επέλεξε και συμπεριέλαβε στη βράβευση και τρεις φωτογραφίες, που κατέγραψαν τις καλύτερες εντυπώσεις στο γενικό πλαίσιο ολόκληρου του Διαγωνισμού. Βραβεία στην κατηγορία “overall” δόθηκαν στην Δέσποινα Αναστάση, Ευάγγελο Σταμπόλη και Έλενα Δημητρίου.

Τιμητικό δίπλωμα δόθηκε στον Ευάγγελο Ευαγγέλου, συμμετέχοντα με κινητικά προβλήματα.

Νεαρότερος συμμετέχοντας για φέτος ένα αγοράκι 7 ετών από Γερμανία.

200 περίπου φωτογραφίες έχουν αξιοποιηθεί και έχουν εκτυπωθεί σε μορφή ημερολογίων γραφείου και τοίχου, εβδομαδιαίο calendar, tote bags, μαξιλάρια, card postal και puzzles. Σε όλο το υλικό αναγράφεται το όνομα του φωτογράφου και δημιουργού της κάθε φωτογραφίας.

Όλα τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν για ενίσχυση του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.

Οι φωτογραφίες θα εκθέτονται σε Λευκωσία και Λεμεσό σε προκαθορισμένες ημερομηνίες

 

aa

edf