Συμμετοχή ΣυΝΚ στο εκπαιδευτικό σεμινάριο «ΚΑ3 Structured Dialogue»

  • Φεβρουάριος 8, 2016
150 150 Cyprus Youth Council

Το Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, έλαβε μέρος στο εκπαιδευτικό σεμινάριο “ΚΑ3 Structured Dialogue”, που έλαβε χώρα στη Μαδρίτη από τις 7 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2016.

Το σεμινάριο διοργάνωσε η αντίστοιχη Εθνική Υπηρεσία της Ισπανίας σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας της χώρας. Στόχος ήταν οι 30 συμμετέχοντες από Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Εσθονία, Γαλλία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ισπανία και Τουρκία να ανταλλάξουν καλές πρακτικές για να ενισχυθεί η διαδικασία του Διαρθρωμένου Διαλόγου και να κτίσουν μια κοινή στρατηγική σε ότι αφορά την εφαρμογή των δράσεων.

Στα πλαίσια ενίσχυσης της διαδικασίας του ΔΔ, έγινε προβολή του Βίντεο που δημιούργησε το ΣυΝΚ για τον ΔΔ καθώς και διανομή σχετικών ενημερωτικών φυλλαδίων, τα οποία έτυχαν επικρότησης.

Χωρισμένο σε 10 θεματικές ενότητες (2 κάθε μέρα), το σεμινάριο έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν για τα αποτελέσματα του 4ου κύκλου του ΔΔ. Παρούσα ήταν και η Lucille Rieux, Λειτουργός του ΔΔ στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, η οποία εξήγησε τη διαδικασία του ΔΔ και συζήτησε για τον 5ο κύκλο εργασιών του, ο οποίος ξεκινά επίσημα τον Απρίλιο στο Άμστερνταμ.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο καθώς και όλες οι ιδέες που συζητήθηκαν, προβλήθηκαν αργότερα ενώπιον του Ισπανικού Κοινοβουλίου, στο οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα και να αναπτύξουν διάλογο με πολιτικούς και κρατικούς φορείς της Ισπανίας, που ασχολούνται με ζητήματα νεολαίας.

SONY DSC

 

SONY DSC