18η Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (Συ.Ν.Κ) 2022

  • Νοέμβριος 22, 2022
1024 683 Cyprus Youth Council

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 18η Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (Συ.Ν.Κ), η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Σεμέλη, στη Λευκωσία.

Την Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση χαιρέτησαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, ο κ. Μάριος Επαμεινώνδας- Λειτουργός Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού Α’,  εκ  μέρους του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο κ. Κλεάνθης Κουτσόφτας – Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, και η κα. Χριστιάνα Ξενοφώντος – μέλος του Δ.Σ του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας.

 

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης διεξήχθη συζήτηση και έγκρισή απολογισμού δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσίαση της διεθνούς δραστηριότητας του ΣυΝΚ, συζήτηση και έγκριση οικονομικού απολογισμού, αξιολόγηση και έγκριση αιτήσεων για νέα μέλη-οργανώσεις και ψήφιση εγγράφων πολιτικής.

Εγκρίθηκαν και πλέον αποτελούν επίσημη θέση του Συ.Ν.Κ τα έγγραφα που αφορούν:

  • Κοινό Έγγραφο Πολιτικής για τον κατώτατο μισθό
  • Έγγραφο Πολιτικής για την εισαγωγή πολιτικής για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων
  • Έγγραφο Πολιτικής για την Επέκταση του προγράμματος «Ολιστικής Διαχείρισης Αποβλήτων» («Πληρώνω όσο Πετώ» και «Διαχωρίζω και Κερδίζω»).

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης επίσης υπερψήφισαν την ένταξη της ΝΕΟΔΗΠΑ (Νεολαία Δημοκρατικής Παράταξης – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων) και της οργάνωσης Make It Happen ως Συνεργαζόμενα Μέλη, και την αλλαγή ιδιότητας μέλους του Κυπριακού Συνδέσμου Φοιτητών Ιατρικής – CyMSA απο Συνδεδεμένο Μέλος ως Πλήρες Μέλος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου.

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με τις εκλογές για ανάδειξη Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου και ανάδειξη Συμβουλευτικού Οργάνου για Αιτήσεις ένταξης στο ΣυΝΚ.

Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας έχει ως εξής:

Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου:

  1. Γερολατσίτης Αλέξανδρος – Προοδευτική Κ.Φ.
  2. Γιασουμή Μηνάς – Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία
  3. Τερεζίδη Έλενα – Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου

Συμβουλευτικό Οργάνου για Αιτήσεις ένταξης στο Συ.Ν.Κ:

  1. Συλικιώτης Άλκης – ΕΔΟΝ
  2. Φράγκου Αντωνία – ΝΕΔΗΚ
  3. Χαραλάμπους Μάριος – Σώμα Προσκόπων Κύπρου