Φεστιβάλ Nέων 2022

  • Σεπτέμβριος 2, 2022
722 1024 Cyprus Youth Council

📣To Φεστιβάλ Nέων “Up To YOU(th)” επιστρέφει ανανεωμένο το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00, στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία με μουσική, προβολές, ανοιχτές συζητήσεις, εργαστήρια, δράσεις ενημέρωσης και πολλά άλλα.

😀Με τον ίδιο δυνατό παλμό και το σύνθημα “Up to You(th)”, η 6η διοργάνωση του Φεστιβάλ Νέων από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, προσκαλεί το κοινό σε μια γιορτή για τη νεολαία, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους νέους, στέλνοντας δυνατά το μήνυμα πως το σήμερα και το αύριο είναι στα χέρια της νέας γενιάς, μια γενιάς που τολμά να ονειρεύεται και να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.

🇪🇺Το  “Up To YOU(th)”, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας.

  • Η Έκθεση ΜΚΟ, που συνδιοργανώθηκε με το Κέντρο Υποστήριξης ΜΚΟ και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, επιστρέφει με τη συμμετοχή 80 Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, παρέχοντας την ευκαιρία στους νέους να ασχοληθούν και να εμπλακούν ενεργά σε θέματα που επηρεάζουν όπως το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό και πολλά άλλα.
  • Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επίσης μια Έκθεση Τεχνολογίας, όπου θα εκτίθενται τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλοι οργανισμοί και θα προσκαλούνται οι νέοι να συμμετάσχουν σε διαδραστικές εφαρμογές τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων ρομπότ; και διαγωνισμούς, εικονική πραγματικότητα και προγραμματισμό, ενώ ο οργανισμός SiCo θα πραγματοποιήσει επίσης συναρπαστικά επιστημονικά πειράματα ανοιχτά στη συμμετοχή του κοινού.
  • Επιπρόσθετα, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες όπως μια εναλλακτική βιβλιοθήκη, η Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη, όπου θα συναντήσουν ανθρώπους-βιβλία που θα αφηγηθούν τις ιστορίες τους και θα κάνουν έναν ευφάνταστο διάλογο με τον αναγνώστη!
  • Το φετινό φεστιβάλ ετοίμασε ένα δυναμικό και πλούσιο πρόγραμμα για το κοινό, που περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, γκράφιτι, προβολές ταινιών μικρού μήκους Κύπριων κινηματογραφιστών που συντονίζει το «GeekOtopos», καθώς και εντυπωσιακές κατασκευές που κατασκευάστηκαν από τους Κύπριους Προσκόπους. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αστρονομίας θα κάνει το πρόγραμμα του φεστιβάλ πάνω και πέρα, επιτρέποντας στο κοινό να ανακαλύψει τα αστέρια και τους πλανήτες στον ουρανό, μέσω των τηλεσκοπίων του.

🎙Όλοι όσοι παρευρεθούν στο φεστιβάλ θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ανοιχτές συζητήσεις γύρω από θέματα που αφορούν τη νεολαία, εργαστήρια και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες όπως αγώνας μπάσκετ σε αναπηρικά καροτσάκια που παίζουν οι ομάδες Nicosia Team Rollers και Ifestos Sports Club, για την προώθηση του μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι για όλους και για την υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης και ένταξης των ατόμων με αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Πέρα από αυτές τις δράσεις, το φεστιβάλ θα ενθαρρύνει ένα πνεύμα ανταλλαγής ζητώντας από το κοινό να φέρει όσα βιβλία δεν χρειάζεται πλέον και να τα ανταλλάξει με άλλα βιβλία, μέσω της Κοινόχρηστης Βιβλιοθήκης που διοργανώνει ο Παγκύπριος Οργανισμός Προώθησης του Αλφαβητισμού.

👩‍👧‍👧Για τους μικρούς επισκέπτες θα υπάρχει χώρος για παιδιά με πρόσβαση σε διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως κεραμικά, επιτραπέζια παιχνίδια, ζωγραφική προσώπου και παραστάσεις κουκλοθεάτρου σκιών.

🌈Το 6ο Φεστιβάλ «Up to You(th)» θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς αφιερωμένης στη νεολαία, καθώς συμπίπτει με το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας. Η διοργάνωση του φεστιβάλ εντάσσεται στον ευρύτερο στόχο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, να εμπνεύσει την ενεργό συμμετοχή και την ενασχόληση των πολιτών όλο και περισσότερων νέων. Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, μέσα από την πολυδιάστατη δράση του, συνεχίζει την πορεία και την αποστολή του να υποστηρίζει τους νέους σε όλους τους τομείς της ζωής τους και να υπερασπίζεται το δικαίωμά τους να πραγματοποιούν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.