Συνάντηση Συ.Ν.Κ. – ΔΗΣΥ (#ΓίνεΗΑλλαγή)

  • Σεπτέμβριος 8, 2020
1024 576 Cyprus Youth Council

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (Συ.Ν.Κ.) πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με το ΔΗΣΥ (08/09) στο πλαίσιο της εκστρατείας #ΓίνεΗΑλλαγή.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης το Συ.Ν.Κ. ζήτησε τη στήριξη του ΔΗΣΥ στο αίτημα του, όπως συμπεριλαμβάνεται σε συζητήσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών για θέματα και νομοσχέδια που αφορούν τους νέους και τις οργανώσεις νεολαίας.

Επίσης το Συ.Ν.Κ. αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία, τα οποία υπερτονίστηκαν λόγω της πανδημίας του COVID-19. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας, 1 στους 6 νέους έχει χάσει την δουλεία του λόγω της πανδημίας, ενώ 1 στους 2 νέους αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης.

Επίσης συζητήθηκαν:

·         Τρόποι με τους οποίους το Συ.Ν.Κ. μπορεί να συνεργαστεί με τα πολιτικά κόμματα για να κινητοποιήσουν τη νεολαία να συμμετέχει στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, αλλά και να διευκολύνει την πρόσβαση τους σε αυτές

·         Η νομοθεσία για την εγγραφή των νέων στους εκλογικούς καταλόγους

·         Τρόποι με τους οποίους μπορεί να διευκολυνθεί η είσοδος των νέων στην αγορά εργασίας και η προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων

·         Ο ρόλος του Συ.Ν.Κ ως φορέας χάραξης πολιτικής και εκπροσώπου των οργανωμένων συνόλων νεολαίας στην πολιτεία

·         Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η ανάγκη για εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας

·         Το στρατηγικό πλάνο του Δ.Σ. του Συ.Ν.Κ. για τη διετία 2020-2021

·         Πιθανή συνεργασία ΔΗΣΥ-Συ.Ν.Κ. για θέματα ψυχικής υγείας των νέων

·         Η περαιτέρω συνεργασία και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, σε φόρα που συμμετέχει το ΣυΝΚ όπως το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και σε ευρωπαϊκά οργανωμένα σύνολα στα οποία συμμετέχει ενεργά ο ΔΗΣΥ όπως το YEPP

Το Συ.Ν.Κ. εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς το ΔΗΣΥ για την δημιουργία των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής.

Εκ μέρους του ΔΗΣΥ παρευρέθηκαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος κ. Νίκος Τορναρίτης, ο Βουλευτής κ. Ευθύμιος Δίπλαρος και ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ κ. Ανδρέας Ελευθερίου.

Το Συ.Ν.Κ. εκπροσώπησαν οι: Αντώνης Κουρράς – Πρόεδρος, η Χριστιάνα Ξενοφώντος -Αντιπρόεδρος Α’, η Δέσποινα Παναγιώτου – Γενική Γραμματέας, η Μαρίνα Σιαμμούτη, Γραμματέας Ανάπτυξης Προγραμμάτων και η Άντρια Θωϊδη, Γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας #ΓίνεΗΑλλαγή, το Συ.Ν.Κ. θα επιδιώξει να συναντηθεί με όλα τα πολιτικά κόμματα των οποίων οι νεολαίες είναι μέλη του, και θα τρέξει δράσεις για ευαισθητοποίηση της νεολαίας και προώθηση της συμμετοχής της στα κοινά, με στόχους την εγγραφή περισσότερων νέων στους εκλογικούς καταλόγους και την μείωση της νεανικής αποχής από τις κάλπες.

Ευχαριστούμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό για τη συνάντηση και την ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση που είχαμε.