12η Αυγούστου – Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

  • Αύγουστος 12, 2020
1024 1024 Cyprus Youth Council

To 1999 η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ενέκρινε τη σύσταση της Παγκόσμιας Διάσκεψης Υπουργών για την Νεολαία, όπως η 12η Αυγούστου ανακηρυχθεί Αυγούστου Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας.

Η σημερινή ημέρα μας δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε, αλλά και να σκεφτούμε τρόπους για το πως να ενώσουμε τις φωνές, τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες μας.

Με θεματική τη ‘Νεανική Συμβολή για Παγκόσμια Δράση (Youth Engagement for Global Action),’ η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας επιδιώκει να επισημάνει τους τρόπους με τους οποίους η συμμετοχή των νέων στα κοινά σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να εμπλουτίσει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Επίσης στοχεύει στο να αποδείξει πως μπορεί να βελτιωθεί η εκπροσώπηση των νέων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Η συμβολή των νέων στην πολιτική αυξάνει την ισότητα στις πολιτικές διαδικασίες, μειώνει το δημοκρατικό έλλειμα, ενώ έχει και συμβολική σημασία, αφού συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, ιδίως μεταξύ των νέων.

Επιπλέον, η συμβολή των νέων στα κοινά είναι απαραίτητα μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα, όπως η πανδημία του COVID-19 και η κλιματική αλλαγή, καθώς η αντιμετώπιση τους απαιτεί συντονισμένη παγκόσμια δράση και την ουσιαστική συμμετοχή της νεολαίας.

Χρησιμοποιήστε το hashtag #31DaysOfYOUth για να λάβετε μέρος στην εκστρατεία των Ηνωμένων Εθνών προς τιμήν της νεολαίας αλλά και για να ξεκινήσετε συζητήσεις γύρω από το πως οι νέοι και οι νέες μπορούν να συμβάλουν στα κοινά.

(Από την ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών) – https://www.un.org/en/observances/youth-day