Συνάντηση Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη

  • Αύγουστος 28, 2017
735 465 Cyprus Youth Council

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28 Αυγούστου 2017, στο Προεδρικό μέγαρο συνάντηση μεταξύ του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ) και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν Μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και Λειτουργοί του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη.

Ο Πρόεδρος του ΣυΝΚ κ. Λοϊζος Βασιλείου παρουσίασε στον ΠτΔ τον βαρυσήμαντο ρόλο του ΣυΝΚ ως συντονιστικός φορέας των οργανώσεων νεολαίας με την πολιτεία και ως αντιπροσωπευτικός φορέας σε διάφορα διεθνή και ευρωπαϊκά φόρα. Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν οι δράσεις του ΣυΝΚ όπου βασικό στόχο έχουν την ενδυνάμωση της συμμετοχής των Νέων της Κύπρου στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή και την ενεργό πολιτότητα. Ο κ. Λοϊζος Βασιλείου ανάφερε επίσης ότι το ΣυΝΚ εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί ως σημαντικός εταίρος του Κράτους, καθώς συμμετέχει σε διάφορες Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας όπως στην Επιτροπή για την Εθνική Στρατηγική για την Νεολαία, στην Ομάδα εργασίας για τον Διαρθρωμένο Διάλογο, καθώς επίσης και στη Επιτροπή του προγράμματος Εγγύηση για την Νεολαία.

Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΣυΝΚ, Αιμιλία Ποϊζη παρουσίασε την επερχόμενη Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων που συνδιοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και την οργάνωση μέλος του, το CyprusYouthDiplomaCY. Μέσα από εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των παρευρισκομένων σχετικά με τους στόχους και τις δράσεις της 2ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα θεσμοθέτησης του όλου έργου.

Εν συνεχεία, η Λειτουργός Προγραμμάτων κ. Χριστιάνα Ξενοφώντος, παρουσίασε τον Διαρθρωμένο Διάλογο,ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στους Νέους να συμβάλουν ενεργά στην χάραξη πολιτικής για τη Νεολαία.Στην Κύπρο, υπεύθυνος για τη συλλογή των απόψεων των Νέων και την αποστολή τουςστην Ευρωπαϊκή Διευθύνουσα Επιτροπή είναι το ΣυΝΚ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για την συνεχή υποστήριξή του, στο Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.

 

synk-ptd