Συμμετοχή του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου στο σεμινάριο «Internet Construction and Cyberspace News Broadcasting for “One Belt One Road” Countries»

  • Δεκέμβριος 8, 2016
1024 768 Cyprus Youth Council

Στο σεμινάριο με τίτλο Internet Construction and Cyber space News Broadcasting for One Belt One Road Countriesτο οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κίνα μεταξύ 5-20 Δεκεμβρίου 2016 είχε την δυνατότητα να συμμετέχει ο Εκτελεστικός Γραμματέας του ΣυΝΚ Νικόλας Χριστοφή. Στο σεμινάριο συμμετείχαν συνολικά 34 άτομα από 12 χώρες και χρηματοδοτείτο από το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Το σεμινάριο το οποίο διοργανώθηκε από το Κέντρο Εκπαίδευσης της Κίνας έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος σε ένα πλούσιο πρόγραμμα διαλέξεων και που σχετίζονταν με την κεντρική θεματολογία του προγράμματος, καθώς επίσης σε κατ’ ιδίαν επισκέψεις σε καταξιωμένες Εταιρίες του κλάδου πληροφορικής και Πανεπιστήμια. Όλα αυτά βοήθησαν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις Πολιτικές, Οικονομικές και Κοινωνικές δομές της Κίνας καθώς επίσης και στην προώθηση της συνεργασίας στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των χορών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και διαδικτύου που εδρεύουν στην επαρχία Shaanxi. Στόχος επίσης του σεμιναρίου ήτανη εδραίωση της φιλίας μεταξύ Κίνας και άλλων χωρών, καθώς και η ενίσχυση της πολυμερούς / διμερούς οικονομικής συνεργασίας στο πνεύμα του αμοιβαίου οφέλους.

Παράλληλα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν πολιτιστικά μνημεία της Κίνας, όπως το Σινικό Τείχος, την Απαγορευμένη Πόλη, το μουσείο Κεραμικών και άλλα,έτσι ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή με τον Κινέζικο πολιτισμό, για τον οποίο γνωρίζουν λίγα πράγματα, να μάθουν για την ιστορία, να διδαχθούν τα επιτεύγματα και να εξερευνήσουν τα φυσικά κάλλη και τις ιδιομορφίες της χώρας.