“ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΦΥΛΟΥ”

  • Νοέμβριος 30, 2018
47153113_2090861800937285_5697048293058543616_o
1024 574 Cyprus Youth Council

Σήμερα, Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου
Ώρα: 17:30-19:30
Τοποθεσία: Το Σπίτι της Ευρώπης, Λόρδου Βύρωνος 30, Λευκωσία

“ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΦΥΛΟΥ”
Ημερομηνία: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου

H Accept-ΛΟΑΤΙ Κύπρου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του Νομοσχεδίου Περί Νομικής Αναγνώρισης Φύλου.

Τα τρανς άτομα στην Κύπρο αντιμετωπίζουν συστηματικές και καθημερινές διακρίσεις δεδομένου ότι δεν υπάρχει διαδικασία που να κατοχυρώνεται από το νόμο για τη διευκόλυνση της αλλαγής του ονόματος και του δείκτη φύλου. Το υφιστάμενο ανεπίσημο σύστημα είναι απίστευτα χρονοβόρο τόσο σωματικά αλλά και οικονομικά, ενώ ταυτόχρονα τα ίντερσεξ άτομα αρκετές φορές υπόκεινται σε μη αναγκαίες επεμβάσεις χωρίς την έγκριση τους.

Ένα τέτοιο εμπόδιο στην νομική αναγνώριση φύλου των τρανς ατόμων επηρεάζει σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής τους, από την αίσθηση ασφάλειας κατά την υποβολή αίτησης για μια θέση εργασίας, άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, ενοικίαση ενός διαμερίσματος, ή ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, στο να έχουν αυτοπεποίθηση για την πορεία τους στα σχολικά και πανεπιστημιακά έτη και να αποφοιτήσουν με πιστοποιητικά που να φέρουν το όνομα και το φύλο με το οποίο ταυτίζονται.

Στη παρουσίαση του υφιστάμενου προσχεδίου θα μελετηθεί η ανάγκη για τον νέο νόμο και οι παράμετροι που χρήζουν ακόμη αλλαγής στο προσχέδιο.

Ομιλητές:

Κώστας Γαβριηλίδης, Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Προώθησης της Πολυπολιτισμικότητας, της Αποδοχής και Σεβασμού στην Διαφορετικότητα και Πρώτος Πρόεδρος Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου.

Δρ. Άρης Κωνσταντινίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Νομοθεσίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Αλ Νταβιτιαν, Μέλος της ομάδας Τρανς της Accept.

Θα ακολουθήσει συζήτηση. Η παρουσίαση θα είναι ανοικτή στο κοινό, η πρόσβαση όμως στο Σπίτι της Ευρώπης απαιτεί τη παρουσίαση της πολιτικής σας ταυτότητας.