Αναζήτηση συμμετεχόντων |RESTART.eu (Reinventing European Solidarity and Raising Tolerance )

  • Μάιος 10, 2017
791 1024 Cyprus Youth Council

Ενδιαφέρεσαι για το μεταναστευτικό ζήτημα; Θα ήθελες να είσαι ένας από τους 4 Κύπριους Νέους που θα  ταξιδέψουν στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2017  για λάβουν μέρος στο δεκαπενθήμερο εθελοντικό πρόγραμμα που μοναδικό στόχο έχει την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε δεν έχεις παρά να συμμετάσχεις στο 2ημερο εργαστήρι που θα σου δώσει τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες.

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου ως έτερος του έργου «Reinventing European Solidarity and Raising Tolerance  – RESTART.eu», διοργανώνει  2ήμερo εργαστήρι με στόχο την ενημέρωση των Νέων για τα Δικαιώματα των προσφύγων στην Ευρώπη και την κατάρτιση τους στην διαχείριση των προσφυγικών ροών σε Τοπικό και Εθνικό επίπεδο. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν  μεταξύ 23 – 24 Μαΐου και ώρα 17:00 – 20:00 στο  Πολιτιστικό Κέντρο «Μύλοι»

Μέσα από τα εργαστήρια οι συμμετέχοντες  θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις κεντρικές πτυχές της προσφυγικής κρίσης , τα  Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Αιτητών Ασύλου. Θα έχουν επίσης την δυνατότητα να βιώσουν πολυπολιτισμικές εμπειρίες μέσα από παιχνίδια προσομοίωσης, αλλά και μέσω της προβολής του ντοκιμαντέρ «Voices of Refugees» . Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα στο χώρο θα υπάρχει η έκθεση φωτογραφίας «ΙSLAND IN THE SUN – life-experiences from within the migratory communities in Cyprus».

Η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου είναι τα Ελληνικά. Εάν υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός αγγλόφωνων συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι και στα Αγγλικά.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε ΕΔΩ ή στο 22878316
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

Facebook event ΕΔΩ

*Οι συμμετέχοντες στο διήμερο εργαστήρι θα έχουν περισσότερες πιθανότητες επιλογής τους στο επόμενο εθελοντικό πρόγραμμα στην Αθήνα.