13η Γενική Συνέλευση ΣυΝΚ | Νέα Εκτελεστική Γραμματεία ΣυΝΚ και Έγγραφα Πολιτικής

  • Οκτώβριος 23, 2017
SONY DSC
1024 685 Cyprus Youth Council

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 έλαβε χώρα στη Λευκωσία η 13η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ). Η Γενική Συνέλευση, ως το ανώτατο όργανο του ΣυΝΚ, ασχολήθηκε με θέματα ημερήσιας διάταξης συμπεριλαμβανομένης της δημοκρατικής εκλογής Προέδρου και Εκτελεστικής Γραμματείας για την επόμενη διετία αλλά και της έγκρισης εγγράφων πολιτικής για θέματα νεολαίας.

Τη Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους αριθμός επισήμων συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας της Βουλής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Γιάννης Μερακλής εκ μέρους του Προέδρου του ΟΝΕΚ κ. Παναγιώτη Σεντώνα, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας κα. Ναυσικά Βρεττάκη και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννης Γιαννάκη οι οποίοι ανέγνωσαν χαιρετισμό προς τα μέλη της Συνέλευσης.

Το αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Μάριος Φιλίππου (Πολίτες σε Ισχύ)

Αντιπρόεδρος Ά: Αντώνης Κουρράς (Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών)

Αντιπρόεδρος ΄Β: Σεμέλη Κυριακού (ΟΝΕΔ)

Μέλη:

  • Κρασιάς Παναγιώτης (Σωματείο Δρομέων Περικλής Δημητρίου)
  • Κωνσταντίνου Γιάννης (ΝΕΔΗΣΥ)
  • Παναγιώτου Δέσποινα (ΕΔΟΝ)
  • Χριστοφίδης Πλαστήρας Παναγιώτης (Νεολαία ΕΔΕΚ)
  • Κωνσταντινίδης Χρύσανθος (ACCEPT – ΛΟΑΤ Κύπρου)
  • Αθηνής Νικόλας (Σώμα Προσκόπων Κύπρου)

Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε και το νέο Έγγραφο Πολιτικήςγια την Αναγνώριση του Λειτουργού Νεολαίας. (επισυνάπτεται)

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης επίσης υπερψήφισαν την ένταξη 2 νέων οργανώσεων ως συνδεδεμένα μέλη (Κυπριακός Σύνδεσμος Φοιτητών Ιατρικής, Youngship Cyprus), 3 οργανώσεων ως Πλήρη Μέλη (ΣΠΑΒΟ, Συμμαχία Νέων, OXygono)

 

 

 

SONY DSC

apologismos-drasis-2016-17