Συνάντηση Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου με Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη

  • Απρίλιος 2, 2018
29942927_10204202497819306_1287070042_o
1024 768 Cyprus Youth Council

Πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2018, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συνάντηση μεταξύ του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (Συ.Ν.Κ) και Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης, η Προϊσταμένη του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Υπουργείου Παιδείας Δρ. Νίκη Παπαδοπούλου Παπά, ο Λειτουργός Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων κ. Μάριος Επαμεινώνδας, ο Πρόεδρος του Συ.Ν.Κ κ. Μάριος Φιλίππου, Μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και Λειτουργοί του Συ.Ν.Κ.

Ο Πρόεδρος του ΣυΝΚ κ. Μάριος Φιλίππου παρουσίασε στον Υπουργό τον βαρυσήμαντο ρόλο του ΣυΝΚ ως συντονιστικό φορέα των οργανώσεων νεολαίας με την πολιτεία και ως αντιπροσωπευτικό φορέα σε διάφορα διεθνή και ευρωπαϊκά φόρα. Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν κάποιες από τις βασικές δράσεις του ΣυΝΚ, που βασικό στόχο έχουν την ενδυνάμωση της συμμετοχής των Νέων της Κύπρου στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή και την ενεργό πολιτότητα. Ο κ. Μάριος Φιλίππου ανάφερε επίσης ότι το ΣυΝΚ εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί ως σημαντικός εταίρος του Κράτους, καθώς συμμετέχει σε διάφορες Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας όπως στην Επιτροπή για την Εθνική Στρατηγική για την Νεολαία, στην Ομάδα εργασίας για τον Διαρθρωμένο Διάλογο, καθώς επίσης και στη Επιτροπή του προγράμματος Εγγύηση για την Νεολαία.

Αναφορά έγινε επίσης στο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μεταξύ του Συ.Ν.Κ και του ΥΠΠ, που στόχο είχε την προώθηση της ευημερίας των νέων, την ενδυνάμωση της συμμετοχής τους σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής καθώς και την υποστήριξη τους για να καταφέρει ο κάθε νέος/νέα της Κύπρου το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Μεταξύ άλλων, στο τραπέζι τέθηκαν ζητήματα όπως η αναγνώριση Μη Τυπικής και Άτυπης Μάθησης, η Αναγνώριση των ατόμων που ασχολούνται με τους νέους εκτός του οργανωμένου και δομημένου μαθησιακού περιβάλλοντος (Youth Workers), ο Διαρθρωμένος Διάλογος με τους Νέους και η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων, η οποία συνδιοργανώθηκε για δυο συνεχόμενες χρονιές από ο Συ.Ν.Κ και την οργάνωση μέλους του, το Cyprus Youth Diplomacy και θεσμοθετήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον κ. Κώστα Χαμπιαούρη να διαβεβαιώνει τους εκπροσώπους του Συ.Ν.Κ, πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα συνεχίσει να παρέχει την υποστήριξή του, προς το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.

29943390_10204202497499298_1693355365_o