«Μουσικά Αποτυπώματα 2018» στη Λεμεσό με άρωμα πολυπολιτισμικό

  • Ιούνιος 13, 2018
12c02266-b550-4aec-aba0-41f0e8ae2a7a
755 1024 Cyprus Youth Council

Η Πολιτιστική Κίνηση Λεμεσού «Επιλογή» σε συνεργασία με τους Δήμους Λεμεσού και Αγίου Αθανασίου, το Διαπολιτισμικό Συμβούλιο Λεμεσού και οργανισμούς και υπηκόους ξένων χωρών που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, διοργανώνουν Διαπολιτισμική Βραδιά με τίτλο »Μουσικά Αποτυπώματα 2018»  την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στην  Πλατεία Ηρώων. από τις 6.30 έως τις  9.00μ.μ.

Με κεντρικό μήνυμα  «No more bricks in the wall» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα, άνθρωποι από άλλες χώρες που ζουν στη Λεμεσό, παρουσιάζουν και αναδεικνύουν  τον πολιτισμό τους προσφέροντας γεύσεις, μουσική, χορό και πληροφορίες από τη χώρα τους. Το Ράδιο Πρώτο μέσω του live link του θα μεταδώσει τον παλμό της εκδήλωσης, ενώ παράλληλα θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «7 lives-7 stories».

Οι πολίτες  της Λεμεσού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να κατανοήσουν και να αποδεχθούν  την ομορφιά της διαφορετικότητας που υπάρχει γύρω μας, αποδεικνύοντας  ότι η Λεμεσιανή κοινωνία αγκαλιάζει όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως της καταγωγής, της θρησκείας τους και των πεποιθήσεών τους.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του  έργου Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος!» που συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία και το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα  «Snapshots from the borders» Small towns facing the global challenges of Agenda 2030 . Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το ΣΙΓΜΑ και η Εφημερίδα Λεμεσός . Την εκδήλωση στηρίζει η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες και το θέατρο Ριάλτο .

Στο πρόγραμμα «Snapshots from the borders» συμμετέχουν 13 χώρες, 19 πόλεις και 12 εθελοντικές οργανώσεις ΜΚΟ. Σκοπός του έργου είναι να βελτιώσει την κριτική κατανόηση σε εθνικούς και τοπικούς φορείς λήψεις αποφάσεων, βοηθώντας τους να κατανοήσουν καλύτερα το φαινόμενο της μετανάστευσης. Μέσω του δικτύου «σύνορα πόλεις» θα γίνουν ανταλλαγές καλών πρακτικών και εμπειριών ανάμεσα στους εταίρους το προγράμματος. Το πρόγραμμα είναι τριετούς διάρκειας και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2020.