Η συμμετοχή του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Διεθνούς Σοσιαλιστικής Νεολαίας

  • Μάρτιος 29, 2017
17097573_1267199713369889_8860084802413655110_o
1024 409 Cyprus Youth Council

Αρθρο που αναρτήθηκε στον Φιλελέυθερο 28 Μαρτίου 2017 «Πέντε λεπτά με τη Σεμέλη Κυριακού « Γραμματέα Τύπου και Πληροφοριών του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου.

1. Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Διεθνούς Σοσιαλιστικής Νεολαίας με θέμα «Η Διαδικασία Επανένωσης της Κύπρου» που διεξήχθη στη Λευκωσία; 
Ναι, ήταν ο μοναδικός κυπριακός οργανισμός που παρευρέθηκε μαζί με τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκές πολιτικές οργανώσεις νεολαίας. Το Συμβούλιο Νεολαίας παρουσίασε τις δράσεις του όσο αφορά τα ευρωπαϊκά και τοπικά προγράμματα νεολαίας που υλοποιεί στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων και των δικοινοτικών εκδηλώσεων. Εκπροσωπήθηκε από τους Γιώργο Πολυκάρπου, Μαρία Χριστοδούλου και εμένα.

2. Ποιοι μίλησαν για το Κυπριακό; 
Η επεξήγηση του κυπριακού προβλήματος και το θέμα διδαχής της κυπριακής Ιστορίας στα σχολεία των δύο κοινοτήτων παρουσιαστήκαν με διαδραστικό τρόπο από το AHDR. Ο Πρόεδρος της Βουλής επεξήγησε τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Κυπριακό, ενώ η υπεύθυνη του Γραφείου του Διαπραγματευτή πρέσβη κ. Μαυρογιάννη μάς ενημέρωσε διεξοδικά για τη διαδικασία και προοπτική των συνομιλιών όπως και για τα διάφορα ζητήματα. Έτσι οι ηγέτες των πανευρωπαϊκών νεολαιών ενημερώθηκαν διεξοδικά για την ιστορία του κυπριακού προβλήματος, τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και τις ανησυχίες της κάθε κοινότητας.

3. Πώς αναμίχθηκαν οι οργανώσεις-μέλη του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου; 
Την τελευταία μέρα του συνεδρίου καλέστηκαν σε πάνελ όλες οι πολιτικές οργανώσεις πλήρη μέλη του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στο Κυπριακό.

4. Ποιοι συμμετείχαν; 
Εκπροσωπήθηκαν οι ΝΕΔΗΣΥ, ΕΔΟΝ, Νεολαία Οικολόγων, Νεολαία ΕΔΗ όπως και οι τουρκοκυπριακές νεολαίες του CTP και του ΤDP. Σκοπός αυτής της συζήτησης ήταν η ενημέρωση των πανευρωπαϊκών νεολαίων για τις θέσεις των νέων της Κύπρου για το μέλλον της.

5. Πώς προωθήθηκαν ζητήματα του Συμβουλίου Νεολαίας και της νεολαίας της Κύπρου στο συνέδριο;
Οι πανευρωπαϊκές κομματικές νεολαίες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιεί το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου για θέματα νεολαίας όλων των Κύπριων, σε πολιτικούς και κοινωνικούς τομείς, έτσι ώστε να προωθηθούν καλύτερα οι θέσεις της Κύπρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

cache_728x3000_analog_medium_371955_395170_2832017